AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Οι δικηγόροι συνεχίζουν την αποχή τους έως τις 8 Δεκεμβρίου

[ad_1]

Τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου 2023 απόφασισαν οι δικηγόροι, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (29/11).

Συγκεκριμένα, την απόφαση αυτή έλαβε κατά τη συνεδρίασή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ). Μάλιστα, την Πέμπτη (30/11) θα συνεδριάσει και η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αναμένεται να αποφασιστεί η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως τις 8 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που πιθανολογείται πως θα τεθεί προς ψήφιση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι κινητοποιήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣΑ προβλέπεται αυστηροποίηση του πλαισίου για τα κακουργήματα, όπου ορίζεται πως «ως προς τα κακουργήματα για τις δίκες που έχουν προσδιορισθεί να γίνουν από τις 04/12 έως και 08/12, άδειες θα χορηγούνται στην περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί τα δεκαεπτά (17) έτη στον α’ βαθμό και τα δεκαοκτώ (18) έτη στον β’ βαθμό από τον φερόμενο χρόνο τέλεσης».

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΔΣΑ, διευκρινίζεται ότι δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα του Κτηματολογίου και των Αλλοδαπών. Κατά τα λοιπά, ισχύει το πλαίσιο αποχής που είχε οριστεί και με την προηγούμενη απόφαση.

Αυτό είναι το εξής:

Καθολική αποχή από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

  • Αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές, στις οποίες μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων Κτηματολογικών Διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κ.λπ.)
  • Αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ κ.λπ.), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές
  • Αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998 κ.λπ.)
  • Αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του portal της Ολομέλειας

Related posts

Στο νοσοκομείο με υψηλή πίεση η Ζωζώ Σαπουντζάκη

aitoloakarnanianews

Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτ/νίας| ψήφισμα για το θάνατο του Γιώργου  Καμποσιώρα   

aitoloakarnanianews

Δυτ. Ελλάδα: Έκλεψαν πάνω από 10 τόνους ελιές-Συνελήφθησαν από αστυνομικούς

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο