AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Οι καινοτομίες της Bayer στην ψηφιακή γεωργία αναδεικνύονται στη Fieragricola

[ad_1]

Η Bayer θα είναι η πρωταγωνίστρια της απονομής του «2024 Innovation Award», μιας πρωτοβουλίας που προωθεί η Veronafiere, για τη βελτίωση λύσεων που παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό καινοτόμο περιεχόμενο που αναπτύχθηκε στον αγροτικό τομέα.

Επιπλέον η εταιρεία θα συγκεντρώσει το βραβείο «Golden Leaves of Innovation» για το «FieldView SprayKit», την καινοτόμο ψηφιακή λύση που θα λανσαριστεί στην έκθεση. Η λύση, που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο Nik, είναι μια πλατφόρμα IoT που βελτιστοποιεί την αποτελεσματικότητα εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων και παρέχει στους αγρότες βιώσιμη τεχνολογία σε ανταγωνιστική τιμή.

Η Bayer επενδύει στην ψηφιοποίηση εδώ και χρόνια, με στόχο τη δημιουργία λύσεων που μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να παρακολουθούν τα αγροτεμάχιά τους, προκειμένου να αποκτήσουν πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της διαχείρισης της εταιρείας, την ακρίβεια των παρεμβάσεων, την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

Στη Fieragricola, ο όμιλος θα παρουσιάσει τη σειρά ψηφιακών λύσεων του. Όπως το κιτ Yield του FieldView, ένα έτοιμο προς χρήση σύστημα για τη δημιουργία χαρτών παραγωγής που θα συνδυαστεί με το σύστημα Climate FieldView Drive (το μόνο ψηφιακό εργαλείο γεωργίας που μπορεί να συλλέγει και να επεξεργάζεται γεωπονικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο).

Μια άλλη καινοτομία είναι το Nematool, το πρώτο ψηφιακό εργαλείο στην αγορά για ολοκληρωμένη και βιώσιμη διαχείριση νηματωδών. Είναι ένας αισθητήρας ακριβείας που εφαρμόζεται στο έδαφος, ο οποίος, εκτός από την παρακολούθηση και τη βελτίωση της ηλιακής ακτινοβολίας, μετρά τις κύριες φυσικές παραμέτρους που συνδέονται με τον βιολογικό κύκλο των νηματωδών.

Το ResiYou είναι μια ψηφιακή λύση για τη διαχείριση υπολειμμάτων σε φρούτα και λαχανικά, διαθέσιμη κατόπιν άδειας για αγρότες, τεχνικούς και μεγάλης κλίμακας λιανεμπόριο. Βασίζεται σε προγνωστικά μοντέλα που εκμεταλλεύονται την Τεχνητή Νοημοσύνη (Μηχανική Μάθηση), ενσωματώνοντας και βελτιστοποιώντας τη χρήση ρυθμιστικών δεδομένων για τη δημιουργία αξιόπιστων και χρήσιμων προβλέψεων σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Το GrapeVision είναι το σύστημα υποστήριξης αποφάσεων (Dss) το οποίο, αξιοποιώντας μετεωρολογικά δεδομένα και επιστημονικές πληροφορίες για τη βιολογία παθογόνων μυκήτων (περονόσπορος, ωίδιο, βοτρύτη και μαύρη σήψη), καταφέρνει να προβλέψει τους βιολογικούς κύκλους τους, προσδιορίζοντας το επίπεδο κινδύνου.

Το CroppingView είναι η ψηφιακή πλατφόρμα της Bayer για τη συλλογή δεδομένων παρακολούθησης των πληθυσμών αλευρώδη σε πυρηνόκαρπα και αμπέλια και τη δημιουργία αναφορών και την αποστολή ενημερωτικών δελτίων προς τους παραγωγούς.

Τέλος, η εφαρμογή για κινητά Colti-Bayer υποστηρίζει τις γεωργικές εταιρείες, συμβούλους, τεχνικούς και εμπόρους λιανικής. Ένα ψηφιακό, έξυπνο και διαισθητικό εργαλείο, χάρη στο οποίο παρουσιάζεται η  ολοκληρωμένη προσφορά της Bayer στους τομείς φυτοπροστασίας και των ψηφιακών τεχνολογιών.

[ad_2]

Source link

Related posts

Η υπουργός γεωργίας της Κύπρου Μαρία Παναγιώτου στο περίπτερο της SynField στην Agrotica 2024

Ενεργοποιείται νέος ανοδικός κύκλος στα εμπορεύματα, με κέρδη το σκληρό στη Φότζια, καλαμπόκι 200 ευρώ

Mε ρυθμό ανάπτυξης 2% τερμάτισε το 2023 η ελληνική οικονομία

Αφήστε ένα σχόλιο