AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Οι κλιματικές συνθήκες και οι χαμηλές τιμές ανησυχούν τους έλληνες παραγωγούς αγγουρίου

[ad_1]

Η προσφορά αγγουριών στη μεγάλη αγορά κατανάλωσης της Ευρώπης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο με αργές εκκινήσεις για πολλές χώρες παραγωγής. Ωστόσο, οι τιμές είναι επίσης χαμηλές στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Στη μεγαλύτερη δημοπρασία στο Βέλγιο σημειώθηκε η «μεγαλύτερη έκταση αγγουριού στην πρόσφατη ιστορία». Αυτόν τον χειμώνα, η Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν δει μια αύξηση στη χρήση συμπληρωματικού φωτισμού στα θερμοκήπια, υποβοηθούμενη από τη μείωση των τιμών της ενέργειας.

Οι τιμές του αγγουριού τελείωσαν πολύ υψηλές το 2023, αλλά στις αρχές του 2024 οι τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες. Οι χώρες παραγωγής αγγουριού γύρω από τη Μεσόγειο, όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία λέγεται ότι παρακολουθούν στενά τον καιρό για να δουν εάν η συνεχιζόμενη ξηρασία θα έχει άλλο σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή αυτή τη σεζόν. Στο Ισραήλ τα αγγούρια παράγονται κυρίως για την τοπική αγορά, αλλά παρά την τοπική παραγωγή, τα αγγούρια εξακολουθούν να είναι ακριβά. Εξαιτίας της πολεμικής κατάστασης πολλοί παραγωγοί δεν μπορούσαν επίσης να τηρήσουν το συνηθισμένο πρόγραμμα παραγωγής.

Η Σουηδία βλέπει μια καλή προσφορά αγγουριών από την Ισπανία. Η Ιταλία βλέπει πτώση των τιμών μετά την αλλαγή της αγοράς αγγουριού τις τελευταίες εβδομάδες. Μία από τις κύριες περιοχές παραγωγής, δηλαδή το Λάτσιο, είναι τουλάχιστον 10-15 ημέρες πίσω. Η Γαλλία βλέπει σημαντικές διαφορές τιμών μεταξύ γαλλικών και ξένων προϊόντων. Η τοπική γαλλική συγκομιδή ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Η Γερμανία, από την άλλη πλευρά, έχει δει μια καθυστερημένη έναρξη της εγχώριας συγκομιδής. Η ζήτηση για τα πρώτα εγχώρια αγγούρια ήταν ιδιαίτερα υψηλή. Η Αλμερία στην Ισπανία πήρε τη σκυτάλη από την Ολλανδία στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι παραγωγοί στην Ισπανία δεν αισθάνονται άνετα με τις χαμηλές τιμές σε μια αγορά που έχει γενικά χαμηλότερη προσφορά προϊόντων, δεδομένης της αργής έναρξης από την Ολλανδία και τη Γερμανία. Η Πολωνία έχει δει μια πολύ μεγάλη άνοδο στις εισαγωγές αγγουριού από τη Ρωσία, με έως και 8.000 τόνους μόνο το 2023, ενώ η αρχή του 2024 κοιτάζει να δει παρόμοιους όγκους.

Η Βόρεια Αμερική βλέπει ισχυρές τιμές αγγουριού με χαμηλή προσφορά και στις δύο ακτές, ενώ η ζήτηση είναι επίσης ισχυρή. Η παροχή φωτός προέρχεται από τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες στο σημαντικό προμηθευτή του Μεξικού, το οποίο έχει δει δύο μεγάλες καταιγίδες στις πρώτες περιοχές φυτεύσεων. Με τον χαμηλό όγκο του Μεξικού και τις εισαγωγές στην Ανατολική Ακτή της Ονδούρας σημαντικά χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες και τη Φλόριντα ακόμα αρκετές εβδομάδες έξω, μπορεί να υπάρξει ένα άλλο πιθανό ουσιαστικό άλμα στην τιμολόγηση του αγγουριού. Η Νότια Αφρική βλέπει χαμηλή προσφορά με υψηλότερες τιμές για τα αγγούρια. Οι έντονες εποχιακές καιρικές αλλαγές, όπως η βροχή και το χαλάζι, επιβράδυναν την ανάπτυξη ενώ προκάλεσαν ζημιές στις δομές ανάπτυξης που μείωσαν περαιτέρω τη διαθέσιμη προσφορά.

[ad_2]

Source link

Related posts

Μέχρι 30 Ιουνίου προσαρμογή καταστατικών συνεταιρισμών

Nέα διάκριση για το Κοτόπουλο Ελεύθερης Βοσκής ΠΙΝΔΟΣ

Σχέδιο για αυξημένη στήριξη σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με φραγμούς από ΚΑΠ οι ετεροεπαγγελματίες

Αφήστε ένα σχόλιο