AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Οι νίκες σε Βιρτζίνια και Οχάιο φέρνουν χαμόγελα στο Δημοκρατικό κόμμα

[ad_1]

Χαμόγελα για το Δημοκρατικό κόμμα

Ο Τζο Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις πίσω από τους Ρεπουμπλικάνους και τον Ντόναλντ Τραμπ – αν τελικά λάβει αυτός το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά τα preliminairies της Τρίτης (7/11) έφεραν χαμόγελα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών

Το Δημοκρατικό κόμμα κέρδισε την πλειοψηφία και στις δύο βουλές στη Βιρτζίνια – όπου ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης πίεζε για αυστηρότερους περιορισμούς στις αμβλώσεις και ήλπιζε να αποκτήσει τον έλεγχο τόσο της Βουλής όσο και της Γερουσίας. Στο Οχάιο – μια πολιτεία που κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ το 2020 – το θετικό δημοψήφισμα που εγγυάται στις γυναίκες το δικαίωμα να διακόψουν τις εγκυμοσύνες, υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη δύναμική του ζητήματος και κινητοποίησε τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους περισσότερο έναν χρόνο αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την Roe εναντίον Wade.

Η ομάδα του Μπάιντεν έσπευσε να δηλώσει ότι τα αποτελέσματα αποτελούν μια επιβεβαίωση για τις προεδρικές εκλογές του επόμενου έτους.

«Οι ψηφοφόροι σε όλη τη χώρα απέδειξαν σε συντριπτική πλειοψηφία ότι οι δημοσκόποι για άλλη μια φορά ότι έκαναν λάθος και αποδείχθηκε ότι απέρριψαν τον εξτρεμισμό MAGA που έφτασε να καθορίσει το σημερινό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Μάικλ Τάιλερ. «Όταν έρχεται η ώρα να πάνε στην κάλπη, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται για να επιλέξουν την ατζέντα του Προέδρου Μπάιντεν και των Δημοκρατικών».

Μια σειρά δημοσκοπήσεων τις τελευταίες εβδομάδες έδειξαν ότι ο Μπάιντεν υστερεί σε σχέση με τον Τραμπ, τον πιθανό Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις βασικές πολιτείες που είναι πιθανό να καθορίσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να κάνει πιο ελκυστικό το μήνυμά του ως προς το οικονομικό πρόγραμμα και να ξεπεράσει τις αμφιβολίες των ψηφοφόρων σχετικά με το εάν ο 80χρονος  πρόεδρος είναι πολύ μεγάλος για να είναι υποψήφιος ξανά.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν, με ποσοστό αποδοχής 38,5%, είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στους ψηφοφόρους από ορισμένα από τα θέματα στο ψηφοδέλτιο της Τρίτης, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων του Οχάιο για την κατοχύρωση της πρόσβασης στις αμβλώσεις και τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, τα οποία έχουν επίπεδα υποστήριξης άνω του 80% μεταξύ των Αμερικανοί, σύμφωνα με την εταιρεία Gallup.

Φαίνεται ότι ο Τραμπ και η επίδρασή του στο κόμμα έχουν βλάψει το GOP μεταξύ των βασικών εκλογικών περιφερειών. Αλλά αν ο Τραμπ βρεθεί στην κούρσα μπορεί να κινητοποιήσει άλλες εκλογικές περιφέρειες για να αντισταθμίσει τα παραπάνω, δηλώνει στο Bloomberg, o David Bateman από το Πανεπιστήμιο Cornell.

Ο εκπρόσωπος Steve Scalise , ο Νο. 2 Ρεπουμπλικανός της Βουλής, υποβάθμισε τις απώλειες σε θέματα αμβλώσεων, λέγοντας ότι τα αποτελέσματα δεν αντιπροσωπεύουν ένα «συνεπές πρότυπο».

Αλλά άλλοι Ρεπουμπλικάνοι ήταν λιγότερο αισιόδοξοι, καθώς τα αποτελέσματα χτυπούν «καμπανάκι» για τις ελπίδες του κόμματος να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία και να διατηρήσει την ισχνή πλειοψηφία του στη Βουλή το 2024.

«Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της χθεσινής νύχτας δείχνουν γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται έναν νικητή για να ηγηθεί του μέλλοντος του κόμματος και ο Ρον ΝτεΣάντις είναι ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ντεσάντις, Άντριου Ρομέο, σε ένα σημείωμα.

Οι εκλογές εκτός έτους μπορεί να είναι ατελείς προγνωστικοί παράγοντες των προεδρικών αγώνων, ειδικά επειδή οι περισσότερες από τις εκλογές της Τρίτης αφορούσαν νομαρχιακούς και δημοτικούς αγώνες που απέχουν πολύ από την εθνική πολιτική. Αλλά τα πιο σημαντικά μηνύματα ήταν θετικά για το Δημοκρατικό κόμμα. «Υπήρχαν κάποια φωτεινά σημεία του GOP σε τοπικό επίπεδο, αλλά οι μεγάλοι αγώνες που παρακολουθούσαμε πήγαν σε μεγάλο βαθμό στους Δημοκρατικούς», δήλωσε ο Kyle Kondik του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

Πολλά από αυτά τα φωτεινά σημεία των Ρεπουμπλικανών φάνηκαν στη Νέα Υόρκη, όπου οι υποψήφιοι του GOP σάρωσαν σε κούρσες στελεχών κομητειών στο Λονγκ Άιλαντ – και μάλιστα κέρδισαν μια κούρσα για το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης στο Μπρονξ για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια – δείχνοντας τη δεδομένη ανησυχία των πολιτών για την εγκληματικότητα σε αυτές τις περιοχές.

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη 3,6% το 2023

Χαμάς: Σκληρό «όχι» Νετανιάχου στη νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός

Επιβεβαιώθηκε από το Ισραήλ ο θάνατος των τριών γιών του ηγέτη της Χαμάς

Αφήστε ένα σχόλιο