AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

«Οι Ρώσοι άλλαξαν τακτική»! Ποιές είναι οι «τερατώδεις» βόμβες που θα ρημάξουν τον Δνείπερο;; vid

[ad_1]

Άρχισαν ήδη να τις ρίχνουν οι Ρώσοι, προετοιμάζοντας το έδαφος για την προέλασή τους μέχρι τις ανατολικές όχθες του Δνείπερου!

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη της μαζικής παραγωγής των βομβών FAB-3000, ενός πυρομαχικού πολλαπλών χρήσεων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε διάφορους στόχους, συμπεριλαμβανομένων οχυρών βιομηχανικών εγκαταστάσεων, υπόγειων κατασκευών και φραγμάτων.

Αυτές οι «τερατώδεις» βόμβες τριών τόνων θα μπορούσαν να «αλλάξουν το παιχνίδι» στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρώην αναλυτής πληροφοριών της CIA, Larry Johnson, στο κανάλι YouTube Judging Freedom.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το FAB-3000 για να καταστρέψει γέφυρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων πάνω από τον Δνείπερο ποταμό, είπε ο Αμερικανός αναλυτής.

«Αυτές οι βόμβες FAB-3000 κιλών είναι τέτοιες που μπορούν πραγματικά να καταστρέψουν αυτές τις γέφυρες. Και όταν καταστρέψετε μια γέφυρα, θα κόψετε τη δυνατότητα της ουκρανικής ηγεσίας να προμηθεύει στρατεύματα που βρίσκονται ανατολικά του ποταμού. Έτσι σε ένα είναι σαν να περικυκλώνεις τον ουκρανικό στρατό χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις στρατιωτική δύναμη με μια άμεση αντιπαράθεση», επεσήμανε ο πρώην αναλυτής της CIA.

Υπενθύμισε ότι οι FAB-3000 είναι ικανά «να ανοίγουν τρύπες σε αμυντικές τοποθεσίες, επομένως δεν μπορούν πλέον οι Ουκρανοί να κυνηγούν απλώς στην τάφρο ή σε ένα καταφύγιο και να προσπαθούν να περιμένουν από τους Ρώσους».

Σε άλλο σημείο εκτίμησε πως:

«η Ουκρανία μπορεί να μην αντέξει ως χώρα έως τον Ιούνιο, γιατί οι Ρώσοι έχουν αρχίσει τώρα να εφαρμόζουν την στρατηγική εξάλειψης των σταθμών παραγωγής ενέργειας. Το επόμενο βήμα θα είναι η Ρωσία να ξεκινήσει να χτυπάει γέφυρες στον Δνείπερο»:

απεμπε-EPA-Sputnik pool photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Αρνούνται τα Στελέχη του ΠΝ να στελεχώσουν τη νέα φρεγάτα Belh@rra που παραλαμβάνει η χώρα μας

aitoloakarnanianews

Παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη

Το νέο παραμύθι στα ελληνοτουρκικά: «Δεν θα κάνουμε αναχαιτίσεις κι έτσι θα αυξήσουμε τις συντάξεις

Αφήστε ένα σχόλιο