AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η Δύση χτύπησε την πρωτεύουσά τους!

[ad_1]

Σάββας Καλεντερίδης: Γεωπολίτικη περίσφυξη της Ρωσίας! Το ΝΑΤΟ δημιουργεί έναν δακτύλιο γύρω από την επικράτειά της. Ο ρόλος της Τουρκίας είναι μεγάλο αγκάθι. Οι Ρώσοι θεωρούν για το μακελειό στη Μόσχα ότι η Δύση χτύπησε την πρωτεύουσά τους. Προβλέπεται αύξηση της έντασης και κλιμάκωση του πολέμου.

Τα δεδομένα που έρχονται είναι αποκλειστικά από τη Ρωσία. Να είμαστε επιφυλακτικοί, επισήμανε ο στρατηγικός αναλυτής, Σ. Καλεντερίδης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 για τη φονική επίθεση στη Μόσχα.

Αυτός που σχεδίασε την επιχείρηση ήθελε ένταση στην Ουκρανία, ανέφερε, εκτιμώντας πως η ένταση στον πόλεμα θα κλιμακωθεί, ενώ στο “στοχαστρο” μπαίνει και η Τουρκία μετά τις πληροφορίες ότι οι τέσσερις τζιχαντιστές εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία. Στόχος, είπε, είναι να χαλάσουν οι ρωσοτουρκικές σχέσεις. Σε αυτό το σημείο επισήμανε τη μεγάλη ενεργειακή εξάρτιση της Τουρκίας από τη Ρωσία.

Για τους Αμερικανούς ο κ. Καλεντερίδης είπε ότι θέλουν να στείλουμε τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία, θέλουν να “καθαρίσουν”, όπως είπε, τις χώρες του ΝΑΤΟ από ρωσικούς εξοπλισμούς.

[ad_2]

Source link

Related posts

Η Τουρκία υπερεξοπλίζεται και η Ελλάδα επαναπαύεται στη Διακήρυξη των Αθηνών

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Άνευ προηγουμένου ατόπημα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το έγκλημα του Αττίλα! H κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία δεν είναι το ίδιο, όπως η κατοχή της Γάζας και της Ουκρανίας

Σάββας Καλεντερίδης: Τεράστιο γεωπολιτικό παίγνιο που εγκλωβίζει το Ισραήλ (16-10-2023)

Αφήστε ένα σχόλιο