AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Οι 9 συμπεριφορές που μπορούν να προδώσουν κάποιον όταν σας κρύβει κάτι

[ad_1]

Το να καταλάβετε αν κάποιος σας κρύβει κάτι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά υπάρχουν μερικές λεπτές συμπεριφορές που θα μπορούσαν να σας αποκαλύψουν πολλά.

Για παράδειγμα αν κάποιος αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια, λέει υπερβολικές λεπτομέρειες ή αλλάζει θέμα, τότε υπάρχει περίπτωση να προσπαθεί να σας ξεγελάσει.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος σας κρύβει κάτι: 9 λεπτές συμπεριφορές

Αποφεύγει την οπτική επαφή
Οι απαντήσεις του είναι ασαφείς
Αγγίζει συχνά το πρόσωπό του
Η αναπνοή του γίνεται γρήγορη
Δίνει πολλές λεπτομέρειες
Γίνεται αμυντικός
Αλλάζει ο τόνος της φωνής του
Αλλάζει θέμα γρήγορα
Δεν μπορεί να θυμηθεί αυτά που είπε

Αποφεύγει την οπτική επαφή
Η οπτική επαφή είναι ένας σημαντικός δείκτης ειλικρίνειας. Όταν κάποιος σας κοιτάζει στα μάτια, δείχνει ότι σας εμπιστεύεται και ότι είναι πρόθυμος να είναι ειλικρινής μαζί σας. Αντίθετα, όταν κάποιος αποφεύγει να σας κοιτάξει στα μάτια, μπορεί να προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά του ή να σας ξεγελάσει.

Οι άνθρωποι που έχουν κάτι να κρύψουν συχνά αποφεύγουν την οπτική επαφή. Σαν να φοβούνται ότι τα μάτια τους θα προδώσουν το μυστικό τους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αποφεύγει την οπτική επαφή. Μερικά πιθανές αιτίες είναι οι εξής:

Ντροπή: Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ντροπή όταν μιλάνε σε άλλους, ειδικά όταν πρέπει να μοιραστούν κάτι προσωπικό ή ευαίσθητο. Η αποφυγή της οπτικής επαφής μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσουν αυτή τη ντροπή.
Αμηχανία: Η αποφυγή της οπτικής επαφής μπορεί επίσης να αποτελεί ένα σημάδι αμηχανίας. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια κάποιον που τον ελκύει ή κάποιον που τον εκθέτει.
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να νιώθουν άβολα να σας κοιτάξουν στα μάτια. Αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αλλαγή στην οπτική επαφή κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημάδι ότι κάποιος δεν είναι εντελώς ειλικρινής μαζί σας.

Οι ασαφείς απαντήσεις είναι ένα σημάδι ότι κάποιος σας κρύβει κάτι
Όταν κάποιος σας δίνει ασαφείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι προσπαθεί να κρύψει κάτι. Αυτές οι απαντήσεις μπορεί να είναι γενικές, αόριστες ή απλώς να αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να δώσει ασαφείς απαντήσεις. Μερικά πιθανά αίτια περιλαμβάνουν:

Κρύβουν κάτι: Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να δώσει κάποιος ασαφείς απαντήσεις είναι επειδή κρύβει κάτι. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ένα μικρό ψέμα μέχρι ένα μεγάλο μυστικό.
Δεν θέλουν να μιλήσουν για κάτι: Ακόμα κι αν κάποιος δεν κρύβει κάτι, μπορεί να μην θέλει να μιλήσει για κάτι. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, όπως αμηχανία, ντροπή ή απλώς έλλειψη ενδιαφέροντος.
Δεν ξέρουν την απάντηση: Μερικές φορές, οι άνθρωποι δίνουν ασαφείς απαντήσεις επειδή απλώς δεν ξέρουν την απάντηση στην ερώτηση.

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος σας δίνει ασαφείς απαντήσεις, μπορείτε να προσπαθήσετε να ρωτήσετε ξανά με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσετε «Πώς πήγε η δουλειά;», μπορείτε να ρωτήσετε «Τι έκανες σήμερα;». Εάν ο άλλος συνεχίσει να δίνει ασαφείς απαντήσεις, μπορείτε να τον ρωτήσετε ευθέως αν κρύβει κάτι.

Το άγγιγμα του προσώπου ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Το άγγιγμα του προσώπου είναι μια κοινή συμπεριφορά που μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Ωστόσο, όταν συμβαίνει σε μια συνομιλία, υπάρχει περίπτωση να αποτελεί ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αγγίζουν το πρόσωπό τους. Μερικά πιθανά αίτια περιλαμβάνουν:

Νευρικότητα ή δυσφορία: Όταν κάποιος αισθάνεται νευρικός, μπορεί να αγγίζει το πρόσωπό του για να ανακουφίσει το άγχος του.
Ακούσια κίνηση: Το άγγιγμα του προσώπου μπορεί επίσης να είναι μια ακούσια κίνηση που δεν σημαίνει τίποτα σημαντικό.
Κρύβουν κάτι: Ο Dr. Paul Ekman, ένας ψυχολόγος γνωστός για την εργασία του στην ανίχνευση ψεμάτων, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι συχνά αγγίζουν το πρόσωπό τους όταν προσπαθούν να εξαπατήσουν τους άλλους.

Eίναι σημαντικό να μην βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι κάποιος ξαφνικά αγγίζει το πρόσωπό του πιο συχνά κατά τη διάρκεια μιας ευαίσθητης συνομιλίας, ίσως αξίζει να το ψάξετε λίγο παραπάνω.

Η αλλαγή της αναπνοής ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Η αλλαγή της αναπνοής μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι. Όταν κάποιος νιώθει άγχος ή στρες, το σώμα του μπορεί να ανταποκριθεί με αυξημένο καρδιακό ρυθμό και ταχύτερη αναπνοή.

Γιατί η αναπνοή μας αλλάζει όταν νιώθουμε άγχος

Όταν νιώθουμε άγχος ή στρες, το σώμα μας ανταποκρίνεται μεταβαίνοντας σε μια λειτουργία «μάχης ή φυγής». Αυτή η λειτουργία προετοιμάζει το σώμα μας για να αντιμετωπίσει μια απειλή ή να ξεφύγει από αυτήν.

Ένα από τα συμπτώματα αυτής της λειτουργίας είναι η αύξηση του καρδιακού ρυθμού και της αναπνοής. Ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός παρέχει περισσότερο οξυγόνο στους μύες μας, προκειμένου να είμαστε προετοιμασμένοι για δράση. Η ταχύτερη αναπνοή επιτρέπει στο σώμα μας να πάρει περισσότερο οξυγόνο και να απαλλαγεί από το διοξείδιο του άνθρακα.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος αναπνέει πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι νιώθει άγχος ή στρες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καθένας αντιδρά διαφορετικά στο άγχος.

Οι πολλές λεπτομέρειες ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να δίνουν πάρα πολλές λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο πιστευτοί. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ότι ο συνομιλητής σας προσπαθεί να σας αποσπάσει την προσοχή από την αλήθεια.

Γιατί οι άνθρωποι δίνουν πάρα πολλές λεπτομέρειες όταν κρύβουν κάτι

Όταν οι άνθρωποι κρύβουν κάτι, μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ενοχή. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να δώσουν πάρα πολλές λεπτομέρειες σε μια προσπάθεια να φαίνονται πιο πιστευτοί.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος δίνει πάρα πολλές λεπτομέρειες σε μια απάντηση, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να δίνουν πολλές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς πιο μπερδεμένοι από άλλους.

Αμυντική συμπεριφορά ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Η αμυντική συμπεριφορά μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι. Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να αισθάνονται φόβο ή ενοχή και να προσπαθούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Για ποιοι λόγο οι άνθρωποι γίνονται αμυντικοί όταν κρύβουν κάτι

Όταν οι άνθρωποι κρύβουν κάτι, μπορεί να αισθάνονται φόβο ή ενοχή. Κατ’ επέκταση νιώθουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους με αποτέλεσμα να γίνονται αμυντικοί όταν τους ρωτούν κάτι ή τους κάνουν μια παρατήρηση.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος γίνεται υπερβολικά αμυντικός, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν αμυντικοί. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο ευαίσθητοι από άλλους.

Αλλαγή του τόνου της φωνής ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Η αλλαγή του τόνου της φωνής μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι. Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ενοχή και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει τον τόνο της φωνής τους.

Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους όταν κρύβουν κάτι

Όταν οι άνθρωποι κρύβουν κάτι, μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ενοχή. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν ανασφαλείς ή ασταθείς. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξουν τον τόνο της φωνής τους, παριστάνοντας τον πιο αδύναμο στη συζήτηση.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι από τον τόνο της φωνής του

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος αλλάζει τον τόνο της φωνής του, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους. Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι είναι απλώς πιο αγχωμένοι ή ανήσυχοι από άλλους.

Η αλλαγή θέματος συζήτησης ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Η αλλαγή θέματος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι. Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ενοχή και να προσπαθούν να αποφύγουν να συζητήσουν το θέμα.

Για ποιο λόγο οι άνθρωποι αλλάζουν θέμα όταν κρύβουν κάτι

Όταν οι άνθρωποι κρύβουν κάτι, μπορεί να αισθάνονται άγχος ή ενοχή. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να τους κάνουν να νιώθουν ανασφαλείς ή ασταθείς. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αλλάξουν θέμα, ελπίζοντας να αποσπάσουν την προσοχή του συνομιλητή τους.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι από την αλλαγή θέματος

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος αλλάζει θέμα γρήγορα όταν συζητάτε ένα ευαίσθητο θέμα, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν θέμα. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο αγχωμένοι ή ανήσυχοι από άλλους.

Ασυνέπειες στα λεγόμενα κάποιου ως σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι
Οι ασυνέπειες στην ιστορία που λέει κάποιος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας τους και μπορεί να αρχίσουν να κάνουν λάθη με την πάροδο του χρόνου.

Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λάθη όταν κρύβουν κάτι

Οι άνθρωποι που κρύβουν κάτι μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορίας που έχουν πει. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να κρατήσουν την ιστορία τους σταθερή και να αποφύγουν να κάνουν λάθη. Ωστόσο, είναι δύσκολο να διατηρηθεί μια κατασκευασμένη ιστορία, ειδικά στην περίπτωση που πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές.

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος κρύβει κάτι από τις ασυνέπειες στην ιστορία του

Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος κάνει λάθη στην ιστορία του, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν λάθη. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο αγχωμένοι ή ανήσυχοι από άλλους.

Όλα έχουν να κάνουν με την ενσυναίσθηση
Όταν πρόκειται για την αποκρυπτογράφηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Αυτό που μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάποιος κρύβει κάτι για έναν άνθρωπο, μπορεί να μην ισχύει για κάποιον άλλο.

Οι 9 συμπεριφορές που αναφέρονται παραπάνω είναι πιθανοί δείκτες ότι κάποιος μπορεί να κρύβει κάτι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι οριστική απόδειξη. Οι άνθρωποι είναι πολύπλοκοι και διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά τους.

Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να αποφεύγει την οπτική επαφή επειδή ντρέπεται ή είναι αγχωμένος. Κάποιος άλλος μπορεί να δώσει πολλές λεπτομέρειες σε μια απάντηση επειδή θέλει να είναι ακριβής ή επειδή φοβάται μην ξεχάσει κάτι.

Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε κάποιον, είναι σημαντικό να μην βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα. Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να κατανοήσετε την κατάσταση από την πλευρά του άλλου ατόμου.

Κάντε ξεκάθαρες ερωτήσεις και ακούστε προσεκτικά την απάντηση. Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα από τη δική του οπτική γωνία.

Με ενσυναίσθηση, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι αισθάνονται άνετα να είναι ειλικρινείς μαζί σας. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την εμπιστοσύνη και να βελτιώσει τις σχέσεις σας.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Μυστήριο με ολόκληρη, ανέπαφη μύγα που βρέθηκε στο έντερο 63χρονου

Στο 80% η επιβίωση στην 20ετία με τις προληπτικές εξετάσεις

8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε υψηλό IQ

Αφήστε ένα σχόλιο