AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της μονάδας κομποστοποίησης προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

[ad_1]

Ποια είναι η σημασία στην ευρύτερη τοπική κοινωνία του εργοστασίου;

Το εργοστάσιο συντελεί στη μείωση των ποσοστών ανεκμετάλλευτων αποβλήτων και της ρύπανσης, προωθώντας τη βιωσιμότητα και προστατεύοντας το περιβάλλον. Η δημιουργία του προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης για τους ντόπιους κατοίκους, συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία. Καθώς επίσης η κατασκευή του συνεπάγεται με την ανάπτυξη υποδομών για τη διαχείριση αποβλήτων, ενισχύοντας την υγιεινή και την ποιότητα ζωής της τοπικής κοινότητας. Τέλος, η κομποστοποίηση βιολογικών αποβλήτων αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των στόχων της Πράσινης Οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι και οι προσδοκίες από την κατασκευή αυτού του εργοστασίου;

Ο βασικός στόχος είναι το εργοστάσιο να συμβάλλει στην προώθηση μιας βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων, συνδυάζοντας την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση. Ταυτόχρονα μέσω προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, οι πολίτες της περιοχής ενημερώνονται για τη σημασία της διαχείρισης αποβλήτων και της προστασίας του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να συμβάλουν και εκείνοι από την πλευρά τους σε μια περισσότερο βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων.

Πώς θεωρείτε ότι αντιμετωπίζεται η πρόκληση της χαμηλής ανακύκλωσης στην Ελλάδα μέσω αυτού του εργοστασίου;

Μέσω του εργοστασίου αντιμετωπίζεται η πρόκληση της χαμηλής ανακύκλωσης στην Ελλάδα μέσω της κομποστοποίησης των βιολογικών αποβλήτων όπου σαν διαδικασία επιτρέπει τον χωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό ρεύμα που μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή κομπόστ. Μέσω της δημιουργίας νέων υποδομών για τη διαχείριση αποβλήτων βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για την κοινότητα.

Πώς συνδέεται αυτό το έργο με τους γενικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020»;

Το έργο συνδέεται με τους γενικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» με πολλούς τρόπους, συμβάλλοντας στην προώθηση μιας έξυπνης, βιώσιμης και συμπεριλαμβανομένης ανάπτυξης. Ένας από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» είναι η προώθηση της βιώσιμης χρήσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων. Το έργο προσφέρει λύσεις για τη μείωση των αποβλήτων και την προώθηση της ανακύκλωσης, ευθυγραμμίζοντας με τη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ταυτόχρονα η κομποστοποίηση βιολογικών αποβλήτων αποτελεί παράδειγμα πρακτικής της κυκλικής οικονομίας, ενισχύοντας την αειφορία στη χρήση πόρων και υλικών. Έτσι, το έργο συμβάλλει στην επίτευξη των γενικών στόχων της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» προωθώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναλυτικά ολοκλήρο το ρεπορτάζ εδώ.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Λήξη διαβούλευσης για Νέους 2024, με βάση το νέο ΟΣΔΕ οι αιτήσεις

Ενημερωτική εσπερίδα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με θέμα την Ξυλέλλα στην Καβάλα στις 8 Απριλίου

Οι διαμαρτυρίες αγροτών αντηχούν ενόψει εκλογών, παραχωρήσεις και αλλαγές στην ευρωπαϊκή πολιτική

Αφήστε ένα σχόλιο