AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης έριξε το γάντι στην κυβέρνηση… | Blog – Κώστας Νικολακόπουλος

[ad_1]

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την ολομέτωπη επίθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κυβέρνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αντί προλόγου: Για ποιά ΕΠΟ μιλάμε τώρα; Την ΕΠΟ την ξέρουμε. Η στόχευση της τοποθέτησης του Μαρινάκη ήταν μία, επί της ουσίας, η κυβέρνηση…

Πραγματικά δεν θυμάμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια τέτοια ολομέτωπη επίθεση προς μία κυβέρνηση όπως αυτή που έκανε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, στην επιστολή του με την ιδιότητα του προέδρου και της Super League, είπε…και τι δεν είπε. Στην ουσία δεν γινόταν να πει κάτι παραπάνω! «Η ευθύνη και η συνενοχή για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο βαραίνει πλέον ισομερώς και την ανύπαρκτη και εξαφανισμένη Κυβέρνηση που δυστυχώς δεν είναι άβουλη: είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή και η ανοχή που δείχνει είναι δική της επιθυμία», ξεκίνησε την σχετική αναφορά του ο Μαρινάκης, λέγοντας ευθέως βαριές κουβέντες: ότι η κυβέρνηση όχι απλά είναι υπεύθυνη, αλλά είναι κι επιθυμία της ακριβώς να ανέχεται το σύστημα που καθοδηγεί το παραποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Και συνέχισε καταλήγοντας ο Μαρινάκης με τις πιο βαριές κουβέντες που θα μπορούσαν να ακουστούν όχι απλά για τον αρμόδιο Υπουργό (Βρούτση), αλλά γενικότερα για την κυβέρνηση: «Η Κυβέρνηση της χώρας δεν επιθυμεί την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο διότι αυτό την εξυπηρετεί, όπως εξυπηρετεί και τους φίλους της. Γι’ αυτό και επέλεξε ως αρμόδιο Υπουργό για τον Αθλητισμό κάποιον αόρατο που ούτε είχε , ούτε έχει ούτε και πρόκειται να αποκτήσει σχέση με τον αθλητισμό και δεν πρόκειται να προσφέρει και τίποτα σε αυτόν».

Τι άλλο θα μπορούσε να πει ο Μαρινάκης για μία κυβέρνηση, όταν δηλώνει ότι δεν θέλει την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί αυτή ακριβώς η κατάσταση εξυπηρετεί τους φίλους της;…

marinakis

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μαρινάκης, ως πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά και της Super Leage, και τέλος πάντων ένας μεγάλος Έλληνας επιχειρηματίας, που εκτός όλων των άλλων ασχολείται και με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έχοντας δική του ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, ρίχνει το γάντι στην Κυβέρνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άραγε, η κυβέρνηση θα το πιάσει; Και, πάνω απ΄ όλα, τι θα κάνει με την καυτή πατάτα;…

Άσχετο:

Να εξηγήσω κάτι, με αφορμή τις συχνές απουσίες του Αντόνιο Κορδόν από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και κατ΄ επέκταση κι από τις προπονήσεις στο Ρέντη.

Κορδόν

Ο πολύπειρος Ισπανός αθλητικός διευθυντής είναι υποχρεωμένος εδώ και περίπου ένα δίμηνο να βρίσκεται πολύ συχνά στην πατρίδα του, γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προσωπικά προβλήματα τα οποία πρέπει να τακτοποιήσει. Ο ίδιος θα ήθελε να είναι όπως αρχικά ήταν στη βάση του, στο Ρέντη, αλλά προέχει αυτή την εποχή ο ανθρώπινος παράγοντας, δηλαδή να δει τα δικά του θέματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Δήλωση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς από την τελευταία του συνέντευξη στην Ισπανία, όταν ρωτήθηκε για τον Ολυμπιακό:

«Πάντα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός είναι η Ρεάλ Μαδρίτης της Ελλάδας. Είναι ένας σύλλογος που έχει κατακτήσει 15 πρωταθλήματα τα τελευταία 20 χρόνια. Ήμουν πρώτος σκόρερ, κάναμε νταμπλ με πρωτάθλημα και Κύπελλο, παίξαμε στο Champions League. Κερδίσαμε τη Βέρντερ Βρέμης, κάνοντας διπλό για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

osfp

Εκεί μου συνέβησαν πολλά πολύ καλά πράγματα. Ήταν υπέροχα. Ο Ολυμπιακός είναι σύμβολο της Ελλάδας. Ήμουν τόσο άνετα που έμεινα για να ζήσω εκεί. Όταν σταμάτησα το ποδόσφαιρο, με κάλεσε ο πρόεδρος Μαρινάκης να συνεργαστώ μαζί του και έκανα οκτώ χρόνια ως αθλητικός διευθυντής του συλλόγου. Οι αναμνήσεις μου είναι οι καλύτερες».

Θα ήταν ευτύχημα για τον Ολυμπιακό να του έβγαινε…Κοβάσεβιτς ο Γιόβετιτς, έστω για ενάμιση χρόνο, αφού τόσο είχε φορέσει τα «ερυθρόλευκα» ο Ντάρκο, προλαβαίνοντας όμως να βάλει καμιά 30αριά γκολ!!! Να θυμίσω δε ότι ο Κοβάσεβιτς είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό στα 34 χρόνια του. Όπως υπέγραψε κι ο Γιόβετιτς στα 34 χρόνια του στον Ολυμπιακό. Η διαφορά είναι ότι ο Σέρβος μπήκε κατευθείαν κι έπαιξε, ενώ ο Μαυροβούνιος έχει κάνει μικρά βήματα.

[ad_2]

Source link

Related posts

Έρευνα έδειξε πως η ακοή των παιδιών κινδυνεύει από τον υπερβολικό θόρυβο

ΠΑΟΚ Μεταγραφές: Είχε σύμμαχο τον Γιόνι Κάστρο απ’ την πρώτη στιγμή

ΠΑΟΚ: Με Μπάμπα Ράχμαν στη Λαμία

Αφήστε ένα σχόλιο