AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τη Φερεντσβάρος στο μακρινό 1996 όταν είχαν προκριθεί οι Ούγγροι (vids) 

[ad_1]

Το μακρινό 1996 ήταν η προηγούμενη χρονικά φορά που ο Ολυμπιακός είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τη Φερεντσβάρος για το Κύπελλο UEFA σε δύο παιχνίδια από τα οποία αποκλείστηκε.

Ήταν τότε δύο αγώνες από τους οποίους ο Ολυμπιακός δεν είχε πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο πρώτο ματς με τη Φερεντσβάρος ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με σκορ 3-1 και στη ρεβάνς του 2-2 στο Φάληρο η ομάδα του Μπάγεβιτς είχε αποκλειστεί με τον Αλεξανδρή τότε να έχει δοκάρι και μεγάλες φάσεις.

Στο 2-2 τα γκολ των Ερυθρόλευκων είχαν βάλει οι Ίβιτς και Νταμπίζας ενώ 2 φορές για τη Φερεντσβάρος είχε σκοράρει ο Μιριούτα. Στον πρώτο αγώνα, αυτόν του 3-1 οι Ούγγροι είχαν τα γκολ των Ζαβάντσκι, Βαρεσάνοβιτς (αυτογκόλ) και Αράνι. Ο Ίβιτς είχε σκοράρει για τον Ολυμπιακό. Ήταν δύο αγώνες για την πρώτη φάση του Κυπέλλου UEFA, που διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο του 1996.

Η Φερεντσβάρος έχει 5 ματς που είναι αήττητη με ελληνικές ομάδες. Αυτά επί ουγγρικού εδάφους, όπου έχει 4 νίκες και 1 ισοπαλία (αυτή του 0-0 με τον Παναθηναϊκό το 1965).

Συνολικά εναντίον των ελληνικών ομάδων η επίδοσή της είναι 6-2-2. Έχει υποστεί δύο ήττες στην Ελλάδα και οι δύο βαριές: μία από την ΑΕΚ με το 4-0 του 1998-1999 και άλλη μία από τον ΟΦΗ του Ευγένιου Γκέραρντ το 1997-1998 που την είχε αποκλείσει (με το 3-0 στο Γεντί Κουλέ).

[ad_2]

Source link

Related posts

ΑΕΚ – Κηφισιά: Ο Λιούμπισιτς πέτυχε το πρώτο του τέρμα

Η μοναδική γυναίκα της ΕΚΑΜ – Είχε χάσει τον πατέρα της σε επιχείρηση σύλληψης

Error 404 | gazzetta.gr

Αφήστε ένα σχόλιο