AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Οργή και θλίψη στη διαμαρτυρία αστυνομικών στο Αγρίνιο για το βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη (εικόνες – video)

[ad_1]

Οργή και θλίψη στη διαμαρτυρία αστυνομικών στο Αγρίνιο για το βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους στου Ρέντη (εικόνες – video)


Σε βαρύ κλίμα με την οργή, τη θλίψη και την αγωνία να ξεχειλίζουν πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, κινητοποίηση έξω από το αστυνομικό μέγαρο για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 31 χρόνων συνάδελφός τους, στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που ο αστυνομικός δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή,  ο 18χρονος που φέρεται  να πέταξε ναυτική φωτοβολίδα  και τον τραυμάτισε βαρύτατα  ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη για να απολογηθεί ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Ως εδώ! Δεν πάει άλλο»! είπαν με τη συμβολική τους κινητοποίηση η αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους και απόστρατοι, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (11.12.23), τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες τέτοιες ενέργειες εναντίον συναδέλφων τους. Ζήτησαν δε η Αστυνομία να απομακρυνθεί από τους αθλητικούς χώρους.

Εν ενεργεία αστυνομικός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί του, την ώρα που το επάγγελμά τους δεν συμπεριλαμβάνεται καν στα επικίνδυνα:

Καμία δικαιολογία αποδεκτή

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας Χρήστος Μαυραγάνης και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ (αν και ο ίδιος παρέστη στην κεντρική κινητοποίηση στην Αθήνα λόγω τω καθηκόντων του στην ΠΟΑΣΥ) μιλώντας στο sinidisi.gr για την κινητοποίηση στο Αγρίνιο, αλλά και γενικότερα όλες τις κινητοποιήσεις των αστυνομικών σε όλη τη χώρα, επεσήμανε:

«Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται για την επίθεσή στον συνάδελφό μας και τον βαρύτατο τραυματισμό του. Είναι μια ενέργεια η οποία θα γίνει σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και είναι κάτι που το οφείλουμε στον συνάδελφό μας. Σκοπός μας είναι να φωνάξουμε πως δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για άλλες τέτοιες ενέργειες εναντίων συναδέλφων μας. Δεν πάει άλλο πια. Απαιτείται από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια να σταματήσουν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες και καλούμε τον Υπουργό και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να σταματήσουν την διάθεση αστυνομικών σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, χωρίς καμία καθυστέρηση και χωρίς καμία δικαιολογία.
Ένας αστυνομικός χαροπαλεύει, όπως επίσης και η οικογένειά τους και όλοι εμείς αγωνιούμε για την ζωή του. Δεν γίνεται καμία δικαιολογία αποδεκτή. Επιτέλους τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταδικάζονται από όλους τους φορείς και από όλα τα πολιτικά κόμματα.

 

Η ζωή του αστυνομικού είναι η ζωή ενός εργαζόμενου ο οποίος καθημερινά δίνει μάχη με το έγκλημα για την ασφάλεια των πολιτών. Πρέπει όλοι να είναι δίπλα μας αυτές τις δύσκολες ώρες.
Πρέπει επιτέλους, σε μια ευνοούμενη πολιτεία που ζούμε, αυτά τα οποία λέγονται από τα χείλη πολιτικών και κυβερνήσεων κάποια στιγμή να γίνουν πράξη. Όλα τα χρόνια μέχρι και τώρα έχουμε μείνει στις εξαγγελίες. Είναι αδιανόητο μετά από ένα περιστατικό όπως αυτό με τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου μας στο Ρέντη να ακούγονται δηλώσεις για μέτρα που «θα» ληφθούν.
Ο αστυνομικός είναι για την ασφάλεια των πολιτών και όχι για τν ασφάλεια των ιδιωτικών ΠΑΕ. Θα πρέπει επιτέλους η πολιτεία, η κυβέρνηση, να λάβει δραστικά μέτρα. Οι συνάδελφοί μου δεν πρέπει να πηγαίνουν σε αθλητικούς χώρους και να είναι οι σεκιουριτάδες των ιδιωτικών ΠΑΕ. Θα πρέπει επιτέλους να απομακρυνθεί η Ελληνική Αστυνομία από τους αγωνιστικούς χώρους.
Όπως αποδείχθηκε η πρακτική της Ελληνικής Αστυνομίας για τις μαζικές προσαγωγές οδήγησε στη σύλληψη του δράστη. Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τη δουλειά τους όπως ξέρει και φυσικά όπως προβλέπει ο νόμος. Οι δηλώσεις ότι η αστυνομία ευθύνεται τι είναι; Που ακριβώς ευθύνεται η αστυνομία; Στο γεγονός ότι καλείται να διαφυλάξει την ιδιωτική περιουσία και δέχεται ναυτικές φωτοβολίδες και πυρά; Σε τι ακριβώς ευθύνεται; Αυτό είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν αυτοί που τα δηλώνουν αυτά και όχι οι αστυνομικοί».

Ρεπορτάζ: Κώστας Χονδρός

 

[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο: Κλειστή η Μελεάγρου από Κιλκίς έως Πραΐδου για δυο μήνες λόγω έργων

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή η γεωπόνος Σοφία Ντζάνη

aitoloakarnanianews

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Μυρτιάς

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο