AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Ο αφρούρητος ελληνικός «θησαυρός» και η πυρηνική Τουρκία με αμερικανική βοήθεια! Γ.Καρακατσάνης

[ad_1]

Ο «θησαυρός» της Ελλάδας δεν βρίσκεται μόνο στα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτόν τον «θηραυρό» όπως πάμε ,είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα τον εκμεταλλευθούμε ποτέ. Όμως υπάρχει κι ένας αφρούρητος «θησαυρός» που οι ελληνικές κυβερνήσεις φαίνεται ότι επίσης απαξιώνουν και τον αφήνουν ανεκμετάλλευτο!

Ποιος είναι αυτός ο πλούτος; Ο Γεώργιος Καρακατσάνης, Οικονομολόγος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μιλά στο militaire channel για την βιοποικιλότητα και τη βιοπειρατεία. Αν και οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ενημερωθεί από επιστήμονες ότι η Ελλάδα είναι το ευρωπαϊκό και διεθνές φυσικό θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας, κανένας δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα σοβαρά! Αντιθέτως κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να χάσουμε και αυτά που έχουμε. Κι όταν λέμε να χάσουμε αναφερόμαστε και σε χρήματα που μετρώνται σε δεκάδες δις! Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να μετρά καμμένα στρέμματα όπως είπε ο πρωθυπουργός, αλλά δεν μας είπε πόσα δις χάνουμε απ΄ αυτή τη καταστροφή. Ο κ.Καρακατσάνης μας κάνει τον λογαριασμό.

Το δεύτερο θέμα που συζητάμε με τον κ.Καρακατσάνη είναι το μέγα θέμα της ενέργειας. Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα; Πρέπει να έχει στις επιλογές της την πυρηνική ενέργεια; Η συζήτηση αυτή διακόπηκε το 1980.

Την ίδια ώρα η «κακή» και «άτακτη» Τουρκία συζητά με τις ΗΠΑ την εκμετάλλευση μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων που θα εξασφαλίσουν ενέργεια σε περιοχές της γειτονικής χώρας. Δηλαδή η Τουρκία κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με τους Ρώσους και συζητά και με τους Αμερικανούς για πυρηνική ενέργεια. Που να μην ήταν και…απομονωμένη.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

[ad_2]

Source link

Related posts

«Πυρά» κατά Ερντογάν από Ισραηλινιούς: Φίδι ήταν και φίδι παραμένει

Τί συμβαίνει με την πολεμική βιομηχανία;

“Να μη ζητούν οι Τούρκοι πάνω από το 50% του Αιγαίου” είπε ΥΠΕΞ της Ελλάδος το 1976 (12-3-2024)

Αφήστε ένα σχόλιο