AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ο Δήμαρχος Θέρμου για την Κοίμηση του Επισκόπου Ευκαρπίας:”Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο”

[ad_1]

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την Κοίμηση του Επισκόπου Ευκαρπίας και Θερμίου στην καταγωγή Ιεροθέου ΖΑΧΑΡΗ .

Υπήρξε ένας στυλοβάτης της Ορθοδοξίας , ακέραιος Ιεράρχης και καλλιεργημένος Θεολόγος . Είχα την τιμή να απολαμβάνω την αγάπη του προσωπικά και το Θέρμο να έχει την ευλογία του και την υποστήριξη του .

Ο κατά κόσμον Ιωάννης Ζαχαρής γεννήθηκε στο Θέρμο της Επαρχίας Τριχωνίδος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Πατρών Νικόδημο. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Το 2012 διορίστηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Αστορίας Νέας Υόρκης.

Κατά την Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία της 5 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Ευκαρπίας.

Κάθε χρόνο βρισκόταν στην γενέτειρα του το Θέρμο όπου λάμπρυνε με την συμμετοχή του τις γιορτές προς τιμήν Κοσμά του Αιτωλού. Είχε καθιερώσει ετήσιο βοήθημα σε άπορο μαθητή χιλίων δολαρίων και επισκεπτόταν τακτικά το Άγιο Όρος.

Στην επίσκεψη μου στην Αμερική ως δήμαρχος Θέρμου πρωτοστάτησε στις επαφές μου με την Ομογένεια και είχαμε την χαρά και ευλογία να παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Χαιρετισμών στην Αγία Ειρήνη, όπου διαπιστώσαμε την αποδοχή και την αγάπη προς το πρόσωπο του από όλους τους Έλληνες της Ομογένειας.

Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο . Να έχει καλό Παράδεισο . Συλλυπητήρια στους οικείους του

[ad_2]

Related posts

Μεσολόγγι: Έκθεση ζωγραφικής στη μνήμη του τοπιογράφου Πάνου Αθανασίου από την Διέξοδο

aitoloakarnanianews

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε ο Θανάσης Κασόλας

aitoloakarnanianews

Dior: Σάλος με τις φήμες ότι αντικατέστησε τη Bella Hadid λόγω του πολέμου στη Γάζα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο