AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ο ηγέτης των Χούτι απειλεί να επιτεθεί σε πλοία του Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα

[ad_1]

Ο ηγέτης του αντάρτικου κινήματος Ansar Allah της Υεμένης, γνωστός και ως Χούτι, που ελέγχει το βόρειο τμήμα της χώρας, απείλησε την Τρίτη να επιτεθεί σε ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να υποστηρίξει τα παλαιστινιακά κινήματα στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι επιθέσεις μας στον εχθρό με ρουκέτες και drones θα συνεχιστούν. Ο σχεδιασμός μας για πρόσθετες επιχειρήσεις θα συνεχιστεί εναντίον όλων των σιωνιστικών εγκαταστάσεων που μπορούμε να φτάσουμε στην Παλαιστίνη ή έξω από την Παλαιστίνη, και δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια σε στρατιωτικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα διαθέσιμα μέσα, και τα αδέρφια μας στις δυνάμεις πυραύλων διεξάγουν επιχειρήσεις στα νότια της κατεχόμενης Παλαιστίνης», δήλωσε ο Abdul-Malik Al-Houthi σε τηλεοπτική του εμφάνιση στον τηλεοπτικό σταθμό Al Masirah.

Είπε ότι «τα μάτια των Χούτι είναι ανοιχτά να παρακολουθούν και να αναζητούν συνεχώς οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ιδιαίτερα στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ και στα ύδατα που συνορεύουν με τα ύδατα της Υεμένης, αν και τα ισραηλινά πλοία απενεργοποιούν συσκευές στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν θα μπορέσουν να κρυφτούν», προσθέτοντας ότι οι Χούτι « θα ψάξουν για τα πλοία (των Ισραηλινών) και δεν θα διστάσουν να τους επιτεθούν».

Νωρίτερα την ίδια μέρα, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέ, είπε μέσω ενός μη επαληθευμένου λογαριασμού στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) ότι “το κίνημα” εκτόξευσε ” ένα σωρό βαλλιστικών πυραύλων σε διάφορους στόχους του ισραηλινού εχθρού στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη “, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Εϊλάτ στο νότιο Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι η εκτόξευση έγινε 24 ώρες μετά από «μια άλλη στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από το κίνημα με drones στους ίδιους στόχους».

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι Χούτι ” θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τις οδηγίες όσον αφορά τη λήψη των κατάλληλων μέτρων κατά οποιουδήποτε ισραηλινού σκάφους στην #RedSea” και “δεν θα διστάσουν να στοχεύσουν οποιοδήποτε ισραηλινό σκάφος στην Ερυθρά Θάλασσα ή σε οποιοδήποτε μέρος μπορούν να φτάσουν, ξεκινώντας από τώρα».

Πρόσθεσε ότι οι επιθέσεις των Χούτι στο Ισραήλ «δεν θα σταματήσουν μέχρι να σταματήσει [η] ισραηλινή επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα».

(με πληροφορίες από sputnik / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)


[ad_2]

Source link

Related posts

ΠΟΥ: «Οι εκκενώσεις νοσοκομείων στη Γάζα θέτουν σε κίνδυνο ζωές εκατοντάδων ασθενών»

Το Ιράν αποκαλύπτει τον ΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΟ πύραυλο «Fattah 2»! Αντίο δυτική κυριαρχία

Δείτε όλες τις αργίες του 2024-Τα τριήμερα του νέου έτους-Πότε πέφτει το Πάσχα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο