AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η Χαμάς κρύβει σήραγγες και κέντρα επιχειρήσεων στο νοσοκομείο της Γάζας

[ad_1]

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε την Παρασκευή τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί το κεντρικό νοσοκομείο στη Γάζα ως ασπίδα για τις σήραγγες και τα επιχειρησιακά του κέντρα.

«Η Χαμάς έχει μετατρέψει τα νοσοκομεία σε κέντρα διοίκησης και ελέγχου και κρησφύγετα τρομοκρατών και διοικητών της Χαμάς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ.

Έδειξε φωτογραφίες, διαγράμματα και ηχογραφήσεις, που όπως είπε έδειχναν πώς η Χαμάς χρησιμοποιούσε το νοσοκομειακό σύστημα και το νοσοκομείο Αλ Σίφα ειδικότερα για να κρύψει μια ποικιλία από θέσεις διοίκησης και σημεία εισόδου στο εκτεταμένο δίκτυο σήραγγας κάτω από τη Γάζα.

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δρουν εντός και κάτω από το νοσοκομείο Σίφα και άλλα νοσοκομεία στη Γάζα», είπε.

Ο αξιωματούχος της Χαμάς, Ezzat El-Reshiq, μέλος του πολιτικού γραφείου του κινήματος, δήλωσε στο Telegram: «Δεν υπάρχει καμία βάση αλήθειας σε όσα αναφέρθηκαν από τον εκπρόσωπο του εχθρικού στρατού», κατηγορώντας το Ισραήλ ότι διαδίδει ψέματα ως «προοίμιο για τη διάπραξη μιας νέας σφαγής κατά του λαού μας».

Τα σχόλια ήρθαν καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γάζα και πραγματοποίησαν επιδρομές στον θύλακα προετοιμάζοντας μια αναμενόμενη χερσαία επίθεση ως αντίποινα για τη φονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ που σκότωσε περίπου 1.400 ανθρώπους.

Ισραηλινά αεροσκάφη και πυροβολικό έκτοτε σφυροκόπησαν τον θύλακα, καταστρέφοντας μεγάλες περιοχές και σκοτώνοντας περισσότερους από 7.000 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Δεν κατέστη δυνατή η επαλήθευση των δηλώσεων Χάγαρη. Ο ισραηλινός στρατός έχει κατηγορήσει τακτικά τη Χαμάς ότι εδρεύει ηγετικά και επιχειρησιακά κέντρα σε κατοικημένες περιοχές ή γύρω από σχολεία ή νοσοκομεία.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ ζήτησαν να σταματήσουν οι μάχες για να επιτραπεί η βοήθεια στον θύλακα, όπου περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, και έχουν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να χρειαστεί να σταματήσουν τη λειτουργία τους εάν δεν περάσουν αποθέματα καυσίμων.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Χαμάς διαθέτει σημαντικά αποθέματα καυσίμων που χρησιμοποιεί για τις δικές της επιχειρήσεις.

«Υπάρχουν καύσιμα στα νοσοκομεία στη Γάζα και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική της υποδομή», είπε ο Χαγκάρι.

(με πληροφορίες από Reuters / photo: freepik)


[ad_2]

Source link

Related posts

EL – Ισραήλ- Γάζα: Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο ελέγχου της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα

Η “τουρκική σφραγίδα” μπαίνει για τα καλά στο Κέρας της Αφρικής! Νέα στρατιωτική συμφωνία Τουρκίας – Τζιμπουτί

aitoloakarnanianews

Στελέχη του ΠΝ: Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις δαπανών

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο