AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ο ρωσικός στρατός μπαίνει για τα καλά στην εποχή των Drones!


Τα ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αιχμής (UAV), όπως το επιθετικό drone καμικάζι Lancet, έχουν προκαλέσει όλεθρο στις ουκρανικές δυνάμεις στην ειδική στρατιωτική ζώνη.

Εν μέσω της αποτυχημένης αντεπίθεσης του Κιέβου, ο ρωσικός στρατός έχει προκαλέσει απώλειες ανθρώπινου δυναμικού και εξαλείφει τα όπλα του ΝΑΤΟ με χειρουργικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Αυτό, πέρα από χαμηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, προσφέρει, όπως είναι φυσικό, το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους και σε ό,τι αφορά το στρατιωτικό υλικό.

Δεν χρησιμοποιούνται πύραυλοι πολλών χιλιάδων ρουβλιών, αλλά drone…μερικών εκατοντάδων ρουβλιών!

Με βάση τα παραπάνω, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρονται να συζητούν το ενδεχόμενο δημιουργίας ειδικών μονάδων οπλισμένων με μίνι-επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

«Υπάρχει μια συνεχής ενεργός συζήτηση για τη δημιουργία χωριστών μονάδων οπλισμένων με επιθετικά μίνι drones, που θα επιτρέψουν την τυποποίηση της χρήσης αυτού του τύπου όπλου, την αύξηση της κατανομής του στα στρατεύματα και την ενίσχυση της μαχητικής αποτελεσματικότητας», δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Sputnik.

Προστέθηκε ότι υπάρχουν σχέδια για ενοποίηση της τακτικής χρήσης τέτοιων mini-drones, καθώς και τυποποίηση της εκπαίδευσης των χειριστών drone.

Τα μίνι-επιθετικά UAV – κυρίως τετρακόπτερα προσαρμοσμένα για ρίψη χειροβομβίδων στον εχθρό – έχουν γίνει η αιχμή του δόρατος του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή.

«Σήμερα, τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ένα αποτελεσματικό και πολύ ευέλικτο μέσο καταστροφής του εχθρικού προσωπικού, των οχυρών και των τεθωρακισμένων οχημάτων του στην πρώτη γραμμή μάχης. Ταυτόχρονα, η διαδικασία χρήσης τέτοιων UAV είναι συνήθως αυθόρμητη, με πρωτοβουλία μεμονωμένων στρατιωτικών και των διοικητών τους. Κατά συνέπεια, η τακτική και η πυκνότητα χρήσης τέτοιων drones μπορεί να διαφέρουν πολύ από μονάδα σε μονάδα».

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει αλλάξει σημαντικά το όραμα για τη θέση και τον ρόλο ορισμένων οπλικών συστημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού στον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με τον Denis Fedutinov, κορυφαίο Ρώσο ειδικό στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

(Με πληροφορίες από sputnik – απεμπε-EPA photo)


Source link

Related posts

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Καταρρίφθηκαν 12 ουκρανικοί πύραυλοι στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ

Έρχεται η μεγάλη κατάρρευση του μετώπου!! Ζελένσκι: «Οι Ρώσοι θα μπουν στις μεγάλες πόλεις»

ΗΠΑ: H Ουάσινγκτον δεν θα στείλει στρατιώτες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Αφήστε ένα σχόλιο