AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ο Ρόνι Ο’ Σάλιβαν σκέφτεται την απόσυρση από το σνούκερ λόγω διαμάχης με την ομοσπονδία

[ad_1]

Ο θρύλος του σνούκερ, Ρόνι Ο’ Σάλιβαν, έχει έρθει σε ρήξη με την Αρχή του αθλήματος και «απειλεί» με αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει κληθεί σε απολογία για σχόλιά του κατά της διοίκησης του σνούκερ, η οποία νωρίτερα είχε απειλήσει αυτόν κι άλλους τέσσερις παίκτες με τιμωρία, επειδή έπαιζαν σε τουρνουά στη Κίνα και «περνούσαν περισσότερο χρόνο εκεί απ’ ότι θα έπρεπε».

Ο Ο’ Σάλιβαν προτίμησε να παίξει σε τουρνουά στο Μακάου αντί για τη Βόρεια Ιρλανδία, κάτι που ενόχλησε την ομοσπονδία, αλλά αυτό δεν πτόησε τον σπουδαίο άσο του σνούκερ.

Οι Τζον Χίγκινς, Λούκα Μπρέσελ, Μαρκ Σέλμπι, Τεπτσάγια Ουν Νου και Αλι Κάρτερ αποφάσισαν να πάνε να αγωνιστούν στο Μακάου, κάτι που που η ομοσπονδία προσπάθησε να αποτρέψει. Και αυτό έχει εξοργίσει τον Ο’ Σάλιβαν, ο οποίος σκέφτεται να αποσυρθεί.

«Δεν μου δίνουν επιλογή. Αν δε μπορώ να πάω να παίξω εκεί που έχω ανάγκη,που σημαίνει να παίξω πολλά τουρνουά στην Κίνα, τότε δεν θα παίξω ξανά. Είμαστε στο όριο πλέον» είπε χαρακτηριστικά ο Ο ‘Σάλιβαν που και μόνο η παρουσία του στο Ασιατικό τουρ θα φέρει κόσμο στον χώρο που διεξάγονται τα τουρνουά. Φυσικά και τα χρηματικά έπαθλα εκεί θα είναι μεγαλύτερα από αυτά που δίνουν στα τουρνουά της Βρετανίας.

«Δεν δίνουν αρκετά εδώ. Οταν πάω στη Κίνα, οι χώροι των event είναι εκπληκτικοί, το κοινό είναι εκπληκτικό και τα χρηματικά έπαθλα είναι μεγάλα. Και το λατρεύω αυτό! Αν φτάσουμε στο σημείο να μην μπορώ να αγωνιστώ εκεί που θέλω επειδή δεν μου το επιτρέπουν, τότε δεν θα ξαναπαίξω. Θα πηγαίνω να παίζει οκτάμπαλο στη Κίνα γιατί ακόμη θέλω να παίζω. Να έχω μια στέκα στο χέρι μου» πρόσθεσε ο Ο’ Σάλιβαν μιλώντας στο BBC.

Η ομοσπονδία σε απάντηση φαίνεται να έκανε πίσω, λέγοντας πως «χαιρόμαστε που ο Ρόνι χτίζει το προφίλ του στη Κίνα, στα πριβέ του τουρνουά επίδειξης. Προτεραιότητά μας είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα των αθλητών μας».

«Είμαι ανεξάρτητο άτομο και θα πάω να παίξω όπου θέλω. Δεν με εκτιμούν στο Tour και κανέναν από τους Top παίκτες. Θέλω να συνεχίζω να παίζω σνούκερ για τα επόμενα 7-8 χρόνια, αλλά αν με φέρουν σε θέση να αποδεχτώ καταστάσεις που δεν μου αρέσουν, δεν θα τις δεχτώ. Δεν θα κάνω ότι και οι άλλοι 130 παίκτες πάνε από το ένα τουρνουά στο άλλο. Θα πάω στη Κίνα γιατί θέλω περισσότερα. Η ομοσπονδία θέλει προφανώς ένα κομμάτι από αυτά, αλλά δεν θα το πάρει. Δεν μου δίνουν αυτοί από το δικό τους κομμάτι». Τους ενοχλεί που κάνω κάτι για τον εαυτο μου και το χαίρομαι» πρόσθεσε ο Ο ‘Σάλιβαν, που αποφάσισε να αποσυρθεί τόσο από το εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και από το Ευρωπαϊκό Masters, το Βρετανικό Open και το Open της Βορείου Ιρλανδίας.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πίστονς – Μάτζικ: Το μεγάλο σουτ του Μπανκέρο που… εκτέλεσε το Ντιτρόιτ (vid)

Πάφος – ΑΠΟΕΛ: Ασφαλιστικές δικλείδες στα εισιτήρια ενόψει του ντέρμπι κορυφής

Αντίπαλος ΑΕΚ: «Έδεσε» τον Μιτόμα η Μπράιτον

Αφήστε ένα σχόλιο