AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ο Σπύρος Βασιλείου ζητά άμεση κινητοποίηση για την ενεργειακή στήριξη του Πρωτογενούς τομέα

[ad_1]

Την Τρίτη 9 Απριλίου συναντήθηκαν στην Κατοχή αγρότες της περιοχής προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το ενεργειακό πρόβλημα των ΤΟΕΒ του Δήμου Μεσολογγίου.

Στην συζήτηση πήρε το λόγο ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου κ Κώστας Καραδήμας και ενημέρωσε σε ποιό στάδιο βρίσκεται το φωτοβολταϊκό πάρκο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη θέση «Πόλτερ» Μεσολογγίου .Όπως είπε ,εάν γίνει το πάρκο, θα λυθεί το ενεργειακό πρόβλημα των ΤΟΕΒ και βέβαια θα μειωθούν τα τέλη των αγροτών.

Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου της Περιφέρειας, διότι θέλει να δημιουργήσει νέα ενεργειακή κοινότητα σύμφωνα με το σχέδιο νόμου «ΑΠΟΛΛΩΝ»(το οποίο είναι ήδη σε διαβούλευση), χαρακτηρίζοντάς το ωστόσο ως «ταφόπλακα» για τους αγρότες.

Στην συζήτηση παρόν ήταν και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ. Σπύρος Βασιλείου ο οποίος πήρε το λόγο αναφέροντας πως το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει φάκελο πληρότητας και απομένουν οι όροι σύνδεσης με την ΔΕΗ.

Επισήμανε ότι αν υλοποιηθεί και τεθεί σε λειτουργία το φωτοβολταϊκό πάρκο, θα λυθεί άμεσα το ενεργειακό πρόβλημα στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και στα νομικά του πρόσωπα που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα (όπως η ΔΕΥΑΜ)καθώς επίσης σε πολλά ευάλωτα νοικοκυριά και ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες θα πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου «ΑΠΟΛΛΩΝ», δεν μπορούν να συνδεθούν με ενεργειακές κοινότητες.

Καταλήγοντας ο Σπύρος βασιλείου κάλεσε τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση στήριξης των αγροτών με την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της Περιφέρειας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με λήψη κρίσιμων και δραστικών αποφάσεων, όπως η συλλογή υπογραφών για σύνταξη και κατάθεση εξωδίκου πρόσκλησης/διαμαρτυρίας προς τους αρμόδιους Υπουργούς και στην ΔΕΗ, προκείμενου το συντομότερο δυνατό να απεμπλακεί η διαδικασία με την έγκριση και χορήγηση των όρων σύνδεσης στο φωτοβολταϊκό πάρκο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Related posts

Νέα Σμύρνη: «Ήταν ατύχημα» λέει η μητέρα των δύο αδελφών

aitoloakarnanianews

Τζόκερ Κλήρωση 18/1/2024: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν

aitoloakarnanianews

LIVE: Το Καρναβάλι των Μικρών |Πατρινό Καρναβάλι 2024

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο