AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Ο στρατός της γερνάει, τεράστιες ελλείψεις σε εξοπλισμό

[ad_1]

Η Eva Högl, μέλος της Bundestag αρμόδια για τον γερμανικό στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις, παρουσίασε μια αρνητική εικόνα για τον στρατό

Η Eva Högl, μέλος της Bundestag αρμόδια για τον γερμανικό στρατό και τις ένοπλες δυνάμεις, παρουσίασε μια αρνητική εικόνα στην έκθεσή της για την κατάσταση του στρατού το 2023.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του cnnturk, η βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Eva Högl δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί ακόμη επαρκής πρόοδος στην εξάλειψη των ελλείψεων του γερμανικού στρατού.

Παρά τις σημαντικές προσπάθειες, «σημαντικές βελτιώσεις στο προσωπικό, το υλικό και τις υποδομές δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί», δήλωσε η Högl, προσθέτοντας ότι ο στρατός αντιμετωπίζει «τεράστιο πρόβλημα προσωπικού».

«Όσον αφορά το υλικό, οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι ακόμη πλήρως λειτουργικές», δήλωσε η Högl, σημειώνοντας ότι παρά τις εκτεταμένες προμήθειες και παραγγελίες υλικού, το απόθεμα του στρατού στερείται «πυρομαχικών και ανταλλακτικών, μικρότερων ειδών, όπως εξοπλισμός νυχτερινής όρασης, και μεγάλου εξοπλισμού, όπως άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας».

«Υπάρχει έλλειψη πυρομαχικών, ανταλλακτικών, ραδιοεξοπλισμού, αρμάτων μάχης, πλοίων και αεροσκαφών»

Πρόσθεσε ότι η μεταφορά προμηθειών στην Ουκρανία στο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης «άνοιξε τρύπες στα ήδη χαμηλά αποθέματα», τα οποία πρέπει να αναπληρωθούν.

Σε άθλια κατάσταση οι υποδομές

Όσον αφορά τις υποδομές, η Högl δήλωσε ότι απαιτούνται «ριζικά νέες προσεγγίσεις και μέτρα» καθώς «Πολλοί στρατώνες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Μουχλιασμένες ντουζιέρες, ετοιμόρροπα καταλύματα, κλειστές κουζίνες».

Δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα «δεν αφορά την πολυτέλεια», λείπουν οι πιο βασικές λειτουργίες και ότι μόνο ο ατομικός στρατιωτικός εξοπλισμός του προσωπικού έχει βελτιωθεί.

Λιγότεροι οι υποψήφιοι για τον στρατό

Σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των στρατιωτών του γερμανικού στρατού στο τέλος του 2023 ήταν 181.514. Το προηγούμενο έτος υπήρχαν 1537 περισσότεροι στρατιώτες στο στρατό. «Υπάρχουν λιγότεροι υποψήφιοι και περισσότερες κενές θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η στρατολόγηση είναι στάσιμη και τα ποσοστά εγκατάλειψης είναι πολύ υψηλά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας αρνητικής τάσης: Οι ένοπλες δυνάμεις γερνάνε και συρρικνώνονται». Σημειώνεται ότι με τις τρέχουσες προσεγγίσεις, ο στόχος της αύξησης του γερμανικού στρατού σε 203 χιλιάδες στρατιώτες μέχρι το 2031 «δεν μπορεί να επιτευχθεί».

Για τους μουσουλμάνους στρατιώτες στην Γερμανία

Στην έκθεση αναφέρεται ότι πρέπει να παρέχεται υπηρεσία θρησκευτικής συμβουλευτικής για τους μουσουλμάνους στρατιώτες του στρατού. Επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει καμία οργάνωση-ομπρέλα στη Γερμανία που να έχει την αρμοδιότητα να εκπροσωπεί την ισλαμική πίστη, οπότε είναι δύσκολο να λυθεί το πρόβλημα, και αναφέρθηκε ότι οι μουσουλμάνοι στρατιώτες δεν πρέπει να πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο


[ad_2]

Source link

Related posts

Μεγάλη πτώση στις τιμές Λιθίου, Νικελίου και Κοβαλτίου

Ξανά υποψήφιος ο Πούτιν αφού όμως το σκέφτηκε πρώτα

Η… μεγάλη έκδοση του πιο πετυχημένου μαχητικού αεροσκάφους και πώς δεν… απογειώθηκε

Αφήστε ένα σχόλιο