AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Πάρκο: Ξεκινούν οι εργασίες και στο κτίριο

[ad_1]

Πάρκο: Ξεκινούν οι εργασίες και στο κτίριο


Πάρκο: Ξεκινούν οι εργασίες και στο κτίριο. «Σφραγίστηκε» και γίνεται εργοτάξιο για τους επόμενους 18 μήνες όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κηποθέατρο

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Περαιτέρω αναμένεται να αναβαθμιστεί το Παπαστράτειο Δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, καθώς μετά την ήπια ανάπλασή του, η οποία το έκανε πόλο έλξης για τις Αγρινιώτισσες και τους Αγρινιώτες, ξεκινούν οι εργασίες για την ανακατασκευή του κτιρίου του Πάρκου, το οποίο πλέον θα διαθέτει περισσότερες χρήσεις απ’ ό,τι είχε στο παρελθόν!

Στις 24 Αυγούστου είχε υπογραφεί από το Δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου η σύμβαση  προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, τόσο για το δημοτικό Πάρκο Αγρινίου, όσο και για την τοπική κοινωνία γενικότερα.

Το κτίριο αποτελεί τοπόσημο με ξεχωριστό κοινωνικό ενδιαφέρον και έχει συμβάλει στη δημιουργία της ταυτότητας του δημοτικού Πάρκου, το οποίο πλέον έχει ανακτήσει την θέση που του πρέπει στην τοπική κοινωνία μετά την ήπια ανάπλασή του.

Το κτίριο, όταν ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνισή του, θα αποδοθεί προς χρήση και  θα καλύπτει ακόμη περισσότερες ανάγκες!

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του έργου ανακατασκευής, από την στιγμή της υπογραφής δηλαδή μέχρι και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, είναι 18 μήνες. Ωστόσο, λόγω των εγκαινίων του πάρκου και των αυτοδιοικητικών εκλογών μόλις προ ημερών ο χώρος πέριξ του κτηρίου «σφραγίστηκε» και πήρε τη μορφή του εργοταξίου.

Στο νέο κτίριο θα υπάρχει πολυχώρος για συνεδριάσεις, προβολές ταινιών, θεατρικά και γενικότερα πολιτιστικά δρώμενα όπου θα λειτουργεί καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Προβλέπεται ακόμη χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ενηλίκων  με ποικίλες δραστηριότητες που θα έχουν σχέση με την οικολογία σε σχέση με τον υπαίθριο χώρο του πάρκου, χώρος καλλιτεχνικών, και υπαίθριων δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του Δήμου και λειτουργούν από το Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο και τέλος προβλέπεται χώρος καφετέριας – αναψυκτηρίου που θα λειτουργεί καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Ο Δημήτρης Τζιώλης

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» για την έναρξη των εργασιών, τόνισε μεταξύ άλλων πως σκοπός είναι να υπάρχει κίνηση στο κτίριο και γενικότερα στο Πάρκο όσο περισσότερες ώρες είναι δυνατόν, ενώ επεσήμανε πως οι εργασίες για το κηποθέατρο σιγά – σιγά ολοκληρώνονται, ήδη έχει ολοκληρωθεί η σκηνή του!

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιώλης τόνισε: «το συμφωνικό είχε υπογραφεί από τον Αύγουστο, αλλά λόγω των εγκαινίων του πάρκου και των εκλογών δεν είχαν ξεκινήσει οι εργασίες. Πλέον, ο χώρος έχει κλειστεί και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.

Το κτίριο θα ανακαινιστεί πλήρως, θα απομείνει μόνο ο «σκελετός» του κτιρίου, ο οποίος μάλιστα θα ενισχυθεί σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας. Θα γίνουν δηλαδή παρεμβάσεις για την ενίσχυση των υποστυλωμάτων και των πλακών που διαθέτει το κτίριο, ώστε να είναι αντισεισμικό.

Το κτίριο θα διαθέτει τρεις χρήσεις. Η μία χρήση θα έχει το αναψυκτήριο, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν και θα είναι μαζί με το χώρο του περιστυλίου, θα είναι συγκεκριμένα 200 τ.μ. Θα υπάρχει επίσης αίθουσα εκδηλώσεων, πολύχωρος, συνεδριακό κέντρο 500 τ.μ. και θα υπάρχει ακόμη ένας χώρος, επίσης 500 τ.μ., που θα στεγάζει τις δράσεις του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Σκοπός και στόχος είναι να υπάρχει κίνηση στο κτίριο και γενικότερα στο Πάρκο όσο περισσότερες ώρες είναι δυνατόν και γι αυτό θα έχει και την χρήση αυτή, όπου το αναψυκτήριο θα είναι ανοιχτό από το πρωί ως το βράδυ και οι δράσεις του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι πολλές και απευθύνονται σε πολλές και διάφορες ηλικίες.

Η σύμβαση των εργασιών για το κτίριο είναι 18 μήνες και έχει ξεκινήσει από το τέλος Αυγούστου, συνεπώς είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και τυπικά οι εργασίες. Το κτίριο μόλις ολοκληρωθεί θα δοθεί άμεσα προς χρήση. Παράλληλα, είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Κηποθέατρο του Πάρκου. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη σκηνή και απομένουν κάποιες άλλες εργασίες μικρότερης κλίμακας, αν και η λειτουργία του θα ξεκινήσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι, ανάλογα δηλαδή το πρόγραμμα που θα έχει».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Ναυπακτία: Χασισοφυτεία με περισσότερα από 1.000 δενδρύλλια εντόπισαν αστυνομικοί (εικόνα)

[ad_2]

Related posts

Tο πρόγραμμα της Τσικνοπέμπτης στον Δήμο Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Ο Εμπορικός Σύλλογος “Ερμής” ζητά παραίτηση από Ομοσπονδίες όσων αποχώρησαν

aitoloakarnanianews

Μαριάννα Χολέβα και Γιώργος Ζαρκάδας έλαμπαν από ευτυχία στο γάμο τους (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο