AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών

[ad_1]

Ο συνασπισμός, ο οποίος αποτελείται από ενώσεις παραγωγών φρέσκων προϊόντων από διάφορες χώρες, εστιάζει την έρευνά του στην αξιολόγηση του κόστους παραγωγής και εμπορίας φρούτων και λαχανικών, καθώς και στις τιμές πώλησης που λαμβάνουν οι παραγωγοί και οι εμπόροι.

Η έρευνα, η οποία θα διερευνήσει τις «εξελισσόμενες επιπτώσεις» του κόστους παραγωγής και εμπορίας στον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική, αποτελεί συνέχεια μιας παρόμοιας μελέτης τον Μάρτιο του 2023. 

Αυξημένα Κόστη 

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αλυσίδα εφοδιασμού των φρούτων και λαχανικών αντιμετωπίζουν σημαντική αύξηση των λειτουργικών δαπανών τους, ειδικά σε τομείς όπως η προμήθεια λιπασμάτων και η ενέργεια. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η πλειονότητα των ευρωπαίων παραγωγών δεν μπόρεσε να επιτύχει υψηλότερες τιμές εν μέσω τόσο αυξανόμενων δαπανών, με το 56% να δηλώνει ότι «ξεπερνάει το ισοζύγιο», το 16% να πωλεί σε μεγάλο βαθμό με ζημία και λίγο πάνω από το ένα τέταρτο (28%) να βγάζει κέρδος. 

Προκλήσεις στην Εφοδιαστική Αλυσίδα 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Ron Lemaire, πρόεδρος του Coalition, δήλωσε: «Διεξάγουμε αυτήν την παγκόσμια έρευνα για να ρίξουμε φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς στην αλυσίδα εφοδιασμού φρέσκων προϊόντων παγκοσμίως. 

«Τα αποτελέσματα αυτής της νέας έρευνας θα βοηθήσουν τη βιομηχανία, τους εταίρους της και όλα τα κυβερνητικά επίπεδα να κατανοήσουν τις τρέχουσες επιπτώσεις του κόστους παραγωγής και λειτουργίας καθώς και των τιμών πώλησης και να συνεργαστούν για την αντιμετώπισή τους». 

Με αυτήν την έρευνα, ο Συνασπισμός ελπίζει να διαμορφώσει μια καλύτερη κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών σήμερα και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Αυξήσεις 3% σε συντάξεις και επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης έως 31/12

Στο μικροσκόπιο του profi, 15 καλλιεργητές ρηχής επεξεργασίας για το 2024

Αγροτικές Ειδήσεις: Λευτέρης Αυγενάκης: Το πρόβλημα της Θεσσαλίας δεν είναι μόνο εθνικό, είναι και ευρωπαϊκό

Αφήστε ένα σχόλιο