AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εύκολα Μπολ και Βάρχολμ στα ημιτελικά, θρίλερ τα 400μ ανδρών (vids)

[ad_1]

Εντυπωσιακά 400αρια έγιναν σε άνδρες και γυναίκες, με προκρίσεις στα ημιτελικά να κρίνονται στο χιλιοστό.

Σε ένα κατάμεστο «Emirates Arena» ξεκίνησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και μάλιστα με εκπλήξεις στα 400 μέτρα των ανδρών.

Εκεί, ο Κάρστεν Βάρχολμ ξεκίνησε εντυπωσιακά και κόβοντας ταχύτητα στο τελευταίο 100αρι, έκανε χρόνο 46.68, τερματίζοντας πρώτος. Αυτός που την πάτησε ήταν ο Αμερικανός Πάτερσον, ο οποίος έκανε 47.04, όσο και ο Σλοβένος Φερλάν, ο οποίος πέρασε ως δεύτερος για δύο χιλιοστά.

Αυτά τα δύο χιλιοστά πέταξαν έξω από τα ημιτελικά τον Αμερικανό και βάσει χρόνου! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022, Τζερίμ Ρίτσαρντς, τα έκανε… θάλασσα στη σειρά του και τερμάτισε 4ος επίσης με 47.04, αλλά για δύο χιλιοστά κρατούσε το 4ο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά. Στην τελευταία σειρά ο Αμερικανός Φάουστ τερμάτισε τρίτος με 47.11 κι έτσι κράτησε εντός υπεράσπισης του τίτλου τον Ρίτσαρντς, με τους δύο Αμερικανούς να είναι εκτός ημιτελικών!

Στα 400 μέτρα γυναικών, η Φέμκε Μπολ πήγε… σβηστή στον προκριματικό και απλά τερμάτισε πρώτη σε 52.00, κρατώντας δυνάμεις για τα ημιτελικά.

Η συμπατριώτισσά της, Λίκε Κλαβέρ, έκανε τον ταχύτερο χρόνο (51.31) και οι δυο τους θα προσπαθήσουν να κάνουν το 1-2 στον τελικό (που δείχνει και το πιο πιθανό σενάριο), με τις Αμερικανίδες Ντιγκς και Χολμς να απειλούν.

Χωρίς Κενυάτη τα ημιτελικά στα 800μ.

Στα 800 μέτρα γυναικών εκπλήξεις δεν υπήρχαν, με την Αλέμου να κάνει 2.00.50, ενώ ταχύτερη όλων ήταν η Βρετανίδα Ρίκι με 1.59.45. Ιμπαρθάμπαλ και Κιπρότιτς πήραν τα δύο εισιτήρια βάσει χρόνου, για τα ημιτελικά.

Στους άνδρες, οι δύο Κενυάτες (Κίμπετ και Κιπρούτο), βρέθηκαν να περιμένουν να μάθουν αν θα προκριθούν με τις δύο καλύτερες επιδόσεις. Ο Κίμπετ έμεινε εκτός για ένα εκατοστό αφού ο Ντε Σμετ στην 4η σειρά, έκανε την γρηγορότερη κούρσα εκτός πρώτης δυάδας και ο Κιπρούτο περίμενε ως την τελευταία σειρά για να μάθει τελικά ότι κι αυτός θα μείνει εκτός από τον Γάλλο Ρομπέρ.

Ετσι, τα ημιτελικά θα γίνουν χωρίς Κενυάτες.

[ad_2]

Source link

Related posts

Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο με θύμα 23χρονο στο Ηράκλειο (vid)

Βasket League: Η βαθμολογία στο play in μετά τις ήττες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Α1 πόλο ανδρών: Ματς κορυφής στον β’ όμιλο

Αφήστε ένα σχόλιο