AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Τεντόγλου, Στεφανίδη οι σίγουροι για Γλασκόβη, περιμένουν δύο

[ad_1]

Μετά και τα εθνικά πρωταθλήματα, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη για το ποιοι πάνε ή ελπίζουν να πάνε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Την πιο φτωχή συμμετοχή της ιστορίας της θα έχει, όπως όλα δείχνουν, η εθνική ομάδα στίβου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού (1-3 Μαρτίου).

Οι προκρίσεις ουσιαστικά έχουν κλείσει και μένουν οι προσκλήσεις, ανάλογα με τις ακυρώσεις, που θα στείλει η Παγκόσμια ομοσπονδία στις αντίστοιχες εθνικές.

Για την Ελλάδα, εξασφαλισμένη συμμετοχή έχει μόνο ο Μίλτος Τεντόγλου με όριο και η Κατερίνα Στεφανίδη με κατάταξη, καθώς από τις 12 που θα πάνε στον απευθείας τελικό της διοργάνωσης, είναι 10η και δεν άλλαξε κάτι αυτό το Σαββατοκύριακο.

Νιούμαν, Κένεντι, Κόντερι, ΜακΚάρντεϊ, Μουν, Σούτεϊ, Μόρις, Μουρτό, Μόζερ, Πινάδο και Σβαμπίκοβα είναι μαζί με την Στεφανίδη η 12αδα που περνά και αν δεν υπάρξουν ακυρώσεις, αυτές θα δούμε στην Γλασκόβη, με την Σεβριέ από τη Γαλλία να είναι πρώτη επιλαχούσα.

Οσον αφορά τον Μίλτο, προφανώς δεν είχε πρόβλημα να περάσει με όριο από πέρυσι. Μαζί με Μόντλερ, ΜακΛέοντ, Κραμπ, Ντέιβις, Πίνοκ, Φουρλάνι, Ολντριν, Σρισανκάρ, Λιν, Μασό, Γουάνγκ, Εχάμερ, Γιούσκα, Νερν και Μιτρέφσκι, είναι οι 16 που προκρίνονται, με τον Ντέντι να είναι εκτός, καθώς έμεινε τρίτος στις ΗΠΑ (ως 2 από κάθε χώρα ανά αγώνισμα).

Πεσιρίδου και Γκούσιν περιμένουν πρόσκληση

Με εξαίρεση αυτούς τους δύο, μόνο με προσκλήσεις θα έχουμε άλλη ελληνική συμμετοχή. Περισσότερες ελπίδες έχει η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60 μέτρα με εμπόδια, όπου δίνονται 48 εισιτήρια και η Ελληνίδα εμποδίστρια είναι η πρώτη επιλαχούσα.

Επομένως, έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να μπει στην πτήση για τη Σκοτία, αφού δείχνει πιθανό να υπάρχει μια ακύρωση στις 48 συμμετοχές, κάτι που θα γνωρίζουμε ως το τέλος της εβδομάδας.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να θεωρηθεί σχεδόν απίθανο να δούμε άλλον αθλητή ή αθλήτρια στην διοργάνωση.

Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος, όπου είναι τρίτη επιλαχούσα, πίσω από την Γαλλίδα Μενικέρ και την Κύπρια Κουλισένκο. Το ύψος έχει απευθείας τελικό ωστόσο με 12 αθλήτριες και θα πρέπει να μην ταξιδέψουν 3, ώστε να πάει Γλασκόβη η Γκούσιν.

Αυτό θα είναι και το πιο αισιόδοξο σενάριο για τον ελληνικό στίβο, το να δούμε 4 αθλητές και αθλήτριες στη διοργάνωση, κάτι που σίγουρα δεν είναι θετικό εν όψει ανοιχτού, ωστόσο βρισκόμαστε σε ολυμπιακή χρονιά και όλοι ρίχνουν το βάρος στην καλοκαιρινή περίοδο. Εκεί έρχονται και οι ρίψεις εξάλλου για την Ελλάδα όπου είμαστε πολύ πιο δυνατοί.

[ad_2]

Source link

Related posts

Australian Open: Η κλήρωση των αδερφών Τσιτσιπά στο διπλό

Συνελήφθη ο 23χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό του 4χρονου στα Μέγαρα (vid)

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Βίτορ Ούγκο

Αφήστε ένα σχόλιο