AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Παιδιά θαύματα και τα βάσανα της ενήλικης ζωής τους

[ad_1]

Είναι δύσκολο να ζεις με την ταμπέλα του παιδιού θαύματος καθώς από μια πολύ μικρή ηλικία πρέπει να κουβαλάς ένα βαρύ ψυχικό φορτίο, αποδεικνύοντας συνεχώς την αξία σου. Πολλά από τα παιδιά θαύματα μεγαλώνουν σε ένα ακραία ανταγωνιστικό περιβάλλον που τους αναγκάζει να ζουν σαν ενήλικοι, ξεσπώντας στον εαυτό τους τα αμέσως επόμενα χρόνια. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παιδιών θαυμάτων που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λόγια κι εμείς ανατρέξαμε στις πλέον χαρακτηριστικές που έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια.

Stephen Hawking

Ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking ήταν ένα παιδί θαύμα με ασύλληπτη ευφυία κερδίζοντας συνέχεια βραβεία κι υποτροφίες χάρη στις μαθητικές του επιδόσεις. Το 1958 σε ηλικία 16 ετών, και με τη βοήθεια του δασκάλου μαθηματικών Ντικράν Τάχτα, κατασκεύασαν έναν υπολογιστή από τμήματα ρολογιών, ενός παλαιού τηλεφωνικού κέντρου και άλλα ανακυκλωμένα εξαρτήματα.

Λίγα χρόνια αργότερα στα 21 του διαγνώστηκε με νόσο του Λου Γερίγκ (ALS) σε νεαρή ηλικία και του είπαν ότι θα ζούσε μόνο μερικά χρόνια. Παρόλο που έχασε σχεδόν κάθε σωματική λειτουργία, συνέχισε να εργάζεται και να εξερευνά τα μυστήρια του σύμπαντος. Η αφοσίωσή του στην επιστήμη και η επιμονή του τον έκαναν ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά του 20ου και 21ου αιώνα.

Macaulay Culkin

Ο Macaulay Culkin ήταν ένα παιδί θαύμα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς έγινε παγκοσμίως γνωστός ως ο πρωταγωνιστής της επιτυχημένης ταινίας “Home Alone” στη δεκαετία του ’90. Ωστόσο, η ενήλικη ζωή του δεν ήταν απαλλαγμένη από προκλήσεις και δυσκολίες. Ο Culkin έχει δηλώσει ότι βίωσε καταχρήσεις και προβλήματα εξαρτησιογόνων ουσιών κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής του. Το 2004, συνελήφθη για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης, αν και αργότερα αθωώθηκε από τις κατηγορίες. Το 2005 ο Culkin κλήθηκε να καταθέσει σε αμερικανικό δικαστήριο στη δίκη του Michael Jackson, ο οποίος κατηγορούνταν για παιδεραστία. O Culkin είχε στενές σχέσεις με τον βασιλιά της ποπ καθώς σε ηλικία 11 ετών είχε πρωταγωνιστήσει στο βιντεοκλίπ του δεύτερου για το τραγούδι «Black and White».

Η περίοδος αυτή στη ζωή του προκάλεσε ανησυχία και αντιφάσεις στη δημόσια εικόνα του. Ωστόσο, ο Macaulay Culkin αποφάσισε να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και να επικεντρωθεί στην ανασυγκρότηση της ζωής του. Από τότε, έχει διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας την υπερέκθεσή του.

Drew Barrymore

Ξεκινώντας την καριέρα της σε πολύ νεαρή ηλικία με την ταινία “E.T. the Extra-Terrestrial,” η Barrymore ήταν ένα από τα πρώτα παιδιά θαύματα του κινηματογράφου.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, η Drew Barrymore αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τις καταχρήσεις. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, ξεκίνησε να καταναλώνει αλκοόλ και να χρησιμοποιεί ναρκωτικά. Τα προβλήματα της με τις εξαρτησιογόνες ουσίες συνεχίστηκαν και στην ενήλικη ζωή της, οδηγώντας την σε σοβαρές περιπτώσεις απεξάρτησης και αποτοξίνωσης. Τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης μιλήσει ανοικτά για την εμπειρία της με τις καταχρήσεις, προσφέροντας ελπίδα και έμπνευση σε όσους πάλεψαν με παρόμοια ζητήματα.

Lindsay Lohan

Ξεκινώντας την καριέρα της σε νεαρή ηλικία με την επιτυχημένη ταινία «The Parent Trap» (1998) η Lohan γρήγορα έγινε διάσημη από πολύ μικρή ηλικία με κοινό και κριτικούς να υποκλίνονται στο υποκριτικό της ταλέντο.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής της, η Lindsay Lohan αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με καταχρήσεις. Το πρόβλημα αυτό είχε αντίκτυπο στην καριέρα της και συχνά την έβαλε σε νομικά προβλήματα. Πολλές φορές συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, και πέρασε περίοδο αρκετούς μήνες της ζωής της σε κέντρα απεξάρτησης. Συγκεκριμένα είχε τρεις εισαγωγές σε κέντρο απεξάρτησης και εξέτισε μια φυλάκιση 84 λεπτών, ενώ είχε αντιμετωπίσει και κατηγορίες μικροκλοπών φέρνοντας ουκ ολίγα ντροπιαστικά πρωτοσέλιδα για το άλλοτε πολύ δημοφιλές «Mean Girl».

«Θα μπορούσα να γράψω το βιβλίο για την αποτοξίνωση. Το να με στέλνεις συνέχεια σε αποτοξίνωση είναι άσκοπο. Τις πρώτες φορές που μου το επέβαλαν στο δικαστήριο, το είχα πάρει σαν αστείο, σαν να σκοτώνω χρόνο» είχε δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της όταν ξαναστάθηκε στα πόδια της.

Demi Lovato

Ξεκινώντας την καριέρα της σε νεαρή ηλικία με τη σειρά της Disney Channel, «Camp Rock», η Lovato έγινε γνωστή για το ταλέντο και τη φωνή της, με το όνομά της να φιγουράρει σε όλες τις λίστες με τα παιδιά θαύματα της εποχής. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής της, η Demi Lovato αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τις καταχρήσεις ουσιών. Η Lovato μίλησε ανοικτά για την πάλη της με την κατάθλιψη, τις διατροφικές διαταραχές και την εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, κι έγινε η φωνή των ανθρώπων που αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα.

Mary Kate Olsen

Η Mary-Kate Olsen, μαζί με τη δίδυμη αδερφή της Ashley Olsen, έγιναν γνωστές από μικρή ηλικία ως κινηματογραφικά παιδιά θαύματα, καθώς συμμετείχαν σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, συμπεριλαμβανομένης της σειράς “Full House.” Όμως, κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής της, η Mary-Kate Olsen αντιμετώπισε ένα σοβαρό θέμα νευρικής ανορεξίας. Στα 18 της μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης για να αντιμετωπίσει τον εθισμό της στην κοκαΐνη και στα ηρεμιστικά χάπια, ύστερα από σχετικά πρωτοσέλιδα.  Η Οlsen πάλεψε και με θέματα ψυχικής υγείας ωστόσο απεξαρτήθηκε και βγήκε νικήτρια από αυτή τη μεγάλη μάχη.


[ad_2]

Source link

Related posts

Πρωινή ή απογευματινή προπόνηση; Τι είναι προτιμότερο αν θέλεις να χάσεις βάρος;

Οι διαιτολόγοι συμφωνούν: Αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις κιλά

Στο Netflix και η δεύτερη σεζόν του Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Αφήστε ένα σχόλιο