AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Παναγιώτης Κατσούλης: Θα σπείρουν φέτος οι αγρότες μας;

[ad_1]

Δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι των αγροτικών κινητοποιήσεων και οι αγρότες της περιοχής μας βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα νέο εφιάλτη.
Σε συνθήκες κανονικότητας και μετά από μια συγκυρία λειψυδρίας όπως η φετινή, θα έπρεπε οι προετοιμασίες άρδευσης να βρίσκονται στην τελική ευθεία.

Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.

Οι υπερχρεωμένοι ΤΟΕΒ και λόγω του υπέρμετρου ενεργειακού κόστους των τελευταίων ετών, παρείχαν ρεύμα μέσω ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεταν κατά του ιδιωτικοποιημένου ΑΔΜΗΕ, με όπλο την υπόσχεση του έργου της Ενεργειακής Κοινότητας στο κτήμα polder των 1300 στρεμμάτων, στο Μεσολόγγι.
Επρόκειτο για ένα έργο που θα ωφελούσε περίπου 300 χιλιάδες κατοίκους 12 δήμων και ΔΕΥΑ, 140.000 αγρότες των ΤΟΕΒ και 7.500 ευάλωτα νοικοκυριά με δωρεάν ενέργεια μέσω εικονικής αυτοπαραγωγής.
Ο φάκελος του έργου ολοκληρώθηκε εγκαίρως και πιστοποιήθηκε επισήμως. Κανονικά θα έπρεπε να έχει προχωρήσει η διασύνδεση του με το δίκτυο του ΑΔΜΗΕ. Όμως…
Διαδοχικές κυβερνητικές ρυθμίσεις και υπουργικές αποφάσεις εμπόδισαν την προτεραιότητα σύνδεσης των ΕΚ στο δίκτυο υπέρ ιδιωτικών εταιριών. Από προχθές με το νομοσχέδιο «ΑΠΟΛΛΩΝ» http://www.opengov.gr/minenv/?p=13310 δίνεται η χαριστική βολή. Όλα στις μεγάλες εταιρίες, νερό, ΑΠΕ, φυσικοί πόροι. Ο αέρας, ο ήλιος, το νερό δεν είναι πλέον δημόσιο αγαθό και κοινωνική κατάκτηση.

Και η αγροτική παραγωγή της περιοχής μας, στα τάρταρα;
Προπομπός για το τι θα συμβεί με την υλοποίηση του εγκλήματος της Εκτροπής του Αχελώου που επανέφερε εμμονικά η κυβέρνηση;

Περιφέρεια, Δήμοι, Αγροτικοί σύλλογοι και ΤΟΕΒ και πολίτες θα μείνουμε αδρανείς;

Τα λουκέτα των δημοσίων υπηρεσιών στην πόλη και η παραγωγική αποσάθρωση της αγροτικής παραγωγής, μας έχουν ήδη στο επίκεντρο της θύελλας.

Θα συναινέσουμε ενοχικά ή θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο και τρόπο;

Παναγιώτης Κατσούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.

Related posts

Φ. Ζαΐμης: Συνάντηση με Β. Κικίλια για συμβασιούχους του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

aitoloakarnanianews

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώνονται τη Δευτέρα τα τιμολόγια λιανικής

aitoloakarnanianews

Δημήτρης Τραπεζιώτης: Ούτε λέξη για τη ταμπακέρα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο