AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Πανεπιστήμιο Πατρών /Εργαζόμενοι και από την Αιτωλοακαρνανία οδηγούνται στην ανεργία!

[ad_1]

Ανησυχία για το μέλλον των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταξύ των οποίων επτά είναι από την Αιτωλοακαρνανία, επικρατεί μετά και την πρόθεση για ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε εργολάβο

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε  η σύσκεψη φορέων ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμος της Πάτρας με εκπρόσωπο  τον κ. Ασπράγκαθο Νίκο Αντιδήμαρχο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος ερευνητών του Πανεπιστημίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ερευνητών. Επίσης, συμμετείχανοι φοιτητικοί Σύλλογοι των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών,Φυσικού,Βιολογικού,Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφίας καιΤΕΠΕΚΕ.

Στην συζήτηση εκφράστηκε από όλους τους φορείς η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα και η αναγκαιότητα της αγωνιστικής διεκδίκησης  της μονιμότητας όλων των Συμβασιούχων, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας αφορά το σύνολο του προσωπικού του Πανεπιστημίου, ενώ θα πρέπει για το θέμα να πάρουν θέση και οιι Δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι διεκδηκούν:

1.Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στη καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς τον όρο ότι με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης απολύονται.
2.Να μην παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους. Να ακυρωθούν ο διαγωνισμοί για την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη των εργολάβων.
3.Μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων μας συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

Related posts

Θλίψη στην Αμφιλοχία για το θάνατο του Παναγιώτη Δημητρόπολου

aitoloakarnanianews

 Θα μπορούσε να είχε σωθεί ο ΕΚΑΒίτης που έπεσε με τη μηχανή του σε γκρεμό; Πώς χάθηκαν 6,5 πολύτιμες ώρες

aitoloakarnanianews

Μετεγγραφές φοιτητών 2023: Εδώ η αίτηση στο gov.gr – Τα δικαιολογητικά

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο