AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος: Νίκη του δημάρχου Καλαβρύτων στις εκλογές

[ad_1]

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος επανεκλέχτηκε στην ΠΕΔ  Δυτικής Ελλάδας, κερδίζοντας τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν εχθές στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας» με επικεφαλής τον Θανάση Παπαδόπουλος έλαβε 59 ψήφους, η παράταξη «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα έλαβε 51 ψήφους και η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη έλαβε 26 ψήφους.

Παράλληλα, σε δεύτερη κάλπη, διεξήχθησαν και οι εκλογές δημοτικών συμβούλων που θα εκπροσωπήσουν την Δυτική Ελλάδα στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Να σημειωθεί ότι ex officio συμμετέχουν στη συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε όλοι οι δήμαρχοι της χώρας που εξελέγησαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Έτσι στο νέο ΔΣ (21 μέλη) εκλέχτηκαν 10 δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι δήμων από όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση» εξελέγησαν από την Αιτωλοακαρνανία: οι δήμαρχοι Μεσολογγίου (Σπύρος Διαμαντόπουλος), Ξηρομέρου (Ιωάννης Τριανταφυλλάκης) και Θέρμου (Σπύρος Κωνσταντάρας) καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Ι. Φαρμάκης (Αγρινίου) και Μ. Σκορδόπουλος (Αγρινίου).

Τέλος από την παράταξη του νικητή δηλαδή το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Δυτικής Ελλάδας», με επικεφαλής τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο, εξελέγη ο Γ.Αποστολάκης (Ακτιου – Βόνιτσας).

# Πηγη

  • Κάνε like στη σελίδα  aitoloakarnanianews.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Related posts

Τα εισιτήρια του Παναιτωλικού για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό

aitoloakarnanianews

θέσεις εργασίας σε εταιρεία εσπεριδοειδών

aitoloakarnanianews

Πόσο αυξάνονται οι μισθοί σε υπαλλήλους, δικαστικούς και ένστολους

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο