AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Περνά με ισοπαλία ο Παναθηναϊκός αλλά η νίκη είναι μονόδρομος για μια σειρά από λόγους | Blog – Νίκος Αθανασίου

[ad_1]

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον ευρωπαϊκό «τελικό» του Παναθηναϊκού με την Μακάμπι Χάιφα.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, ξεχάσαμε και αυτό που μας δίνει χαρά, αυτό που λατρεύουμε να ασχολούμαστε, το κανονικό ποδόσφαιρο.

Μέσα σε ένα περιβάλλον στενάχωρο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη, μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτα τοξικό με την εκτός τόπου και χρόνου κυβέρνηση να αποφασίζει «λουκέτο» διμήνου, οι ημέρες πέρασαν και σε κάτι λιγότερο από 48 ώρες ο Παναθηναϊκός παίζει έναν «τελικό» συνέχειας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το 2024.

Το αν η παρουσία του στις διοργανώσεις της UEFA φέτος είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη έχει κριθεί από το καλοκαίρι, ωστόσο, εδώ που έφτασε η υπόθεση, το «τριφύλλι» έχει μπροστά του μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλο του Europa League και να συνεχίσει στο Conference League, ακόμη και με ισοπαλία το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα.

Ναι ο Παναθηναϊκός περνά με ισοπαλία αλλά η νίκη είναι μονόδρομος. Για μια σειρά από λόγους.

Ποιοί είναι αυτοί, ξεκαθαρίζοντας πως το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο έχοντας το μυαλό μόνο στο «τρίποντο»;

  • Οι βαθμοί για τον ειδικό συντελεστή της UEFA, ώστε σιγά σιγά να αρχίσει να βελτιώνει την θέση του ενόψει των επόμενων σεζόν. Η ανταγωνιστική του εικόνα σε όλα τα παιχνίδια δεν είναι για να τον βρίσκει αυτή την στιγμή στους 4 βαθμούς αλλά έτσι είναι το υψηλό επίπεδο. Παιδικά λάθη, σφάλματα συγκέντρωσης και λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Όσο ανάγκη έχει το «τρίποντο» για να προκριθεί ως τρίτος με πειστικό τρόπο αλλά τόσο ανάγκη έχει αυτούς τους 2.000 βαθμούς που θα του προσφέρει μια επικράτηση επί της ομάδας από το Ισραήλ. Με δεδομένη την απουσία επτά ετών, δεν έχει την πολυτέλεια να πετά τέτοιες ευκαιρίες ο σύλλογος, αν θέλει να φτιάξει το μέλλον του.
  • Το χρηματικό έπαθλο για νίκη σε όμιλο του Europa League σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο στο Champions League(2.8 εκατομμύρια ευρώ), αλλά από την άλλη οι 630.000 ευρώ δεν είναι και αμελητέο ποσό. Mέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν βάλει στα ταμεία 840.000 ευρώ από την νίκη επί της Βιγιαρεάλ και την ισοπαλία στη Χάιφα. Προφανώς θα ήταν ιδανικό να ολοκληρώσουν την επιστροφή τους στο Europa League με σχεδόν 1.5 εκατομμύρια ευρώ προερχόμενο από τις βαθμολογικές τους επιδόσεις.
  • Ο Παναθηναϊκός στα δύο ματς κόντρα στη Ρεν αλλά και σε αυτό με την Βιγιαρεάλ στο «Θεράμικα» αδίκησε τον εαυτό του. Για αυτό μία νίκη θα του έφτιαχνε την ψυχολογία, θα του ολοκλήρωνε τον όμιλο με happy end, θα του έδινε πίσω κάτι από όσα έχασε σε αυτή την τριπλέτα των παιχνιδιών.

Από κει και πέρα, και έχοντας μια εικόνα από τα δυνατά και αδύναμα σημεία των δύο ομάδων, οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποτελεσματικοί και συγκεντρωμένοι στις επιθετικές μεταβάσεις της Μακάμπι.

Τα έδειξε τα «δόντια» της σε αυτό το κομμάτι το σύνολο του Ντέγκο κόντρα στην Βιγιαρεάλ, έβγαλε 4-5 καλά εκτελεσμένα επιθετικά τρανζίσιον και αν είχε μεγαλύτερη ποιότητα στις τελικές αποφάσεις θα είχε απειλήσει και πιο ουσιαστικά την εστία του «κίτρινου υποβρυχίου».

Γενικότερα είναι ένα παιχνίδι που θέλει καθαρό μυαλό, απόλυτη συγκέντρωση και ελεγχόμενα ρίσκα, στα διαστήματα όπου η Μακάμπι θα περιμένει τον Παναθηναϊκό στο μισό γήπεδο, ψάχνοντας τις κόντρα επιθέσεις, όπως το επιχείρησε και κόντρα στους Ισπανούς.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη προέρχεται από ένα εύκολο 4-0 επί του ΟΦΗ με καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, είχε δέκα μέρες να προετοιμάσει αυτό το παιχνίδι, σοβαρά προβλήματα εκτός του ντεφορμέ Τζούρισιτς που υποφέρει από ενοχλήσεις στη γάμπα δεν έχει και κακά τα ψέματα, όλα θα εξαρτηθούν από την δική του απόδοση, από τα δικά του πόδια, από το δικό του βράδυ.

Για να πανηγυρίσει και πάλι στη Λεωφόρο μία νίκη που θα του δίνει ευρωπαϊκή πρόκριση στην επόμενη φάση, όπως συνέβη τελευταία φορά στην ιστορική του έδρα, στις 5 Δεκεμβρίου του 2007 κόντρα στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Δεκαέξι χρόνια έχει να πανηγυρίσει «τρίποντο» σε αυτό το γήπεδο ο Παναθηναϊκός σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τότε με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη είχε επιβληθεί επί των Ρώσων με 2-0, «σφραγίζοντας» την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου UEFA

[ad_2]

Source link

Related posts

Εφές: Sold out το ματς με Παναθηναϊκό στην επιστροφή του Αταμάν

VOTE: Ποιο ήταν το Stoiximan Best Goal της 13ης αγωνιστικής;

Χατζηγιοβάνης: Μοίρασε μαγική ασίστ στην πεντάρα πρόκρισης της Ανκαραγκουτσού (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο