AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

«Πλώρη» τους Παραολυμπιακούς έβαλε η 22χρονη αθλήτρια του Ταεκβοντό από το Αιτωλικό Eλενα Παπασταματοπούλου (εικόνες)

[ad_1]

«Πλώρη» τους Παραολυμπιακούς έβαλε η 22χρονη αθλήτρια του Ταεκβοντό από το Αιτωλικό Eλενα Παπασταματοπούλου (εικόνες)


Έλενα Παπασταματοπούλου: «Πλώρη» τους Παραολυμπιακούς όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία η 22χρονη αθλήτρια του Ταεκβοντό από το Αιτωλικό συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα στους προκριματικούς για την Παραολυμπιάδα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Η 22χρονη Έλενα Παπασταματοπούλου με καταγωγή από το Αιτωλικό που είναι φοιτήτρια Ιατρικής στα Ιωάννινα, στο τέταρτο έτος, έχει ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο καταγωγής της, το Αιτωλικό και μέσα από όλα αυτά που έχει καταφέρει στο κομμάτι του αθλητισμού κάνει υπερήφανους τους Αιιτωλοακαρνάνες και τους Αιτωλικιώτες.

Μπορεί να γεννήθηκε χωρίς το δεξί άνω άκρο, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έμαθε να  «ρουφά» τη ζωή. Από μικρή έκανε κολύμβηση, στίβο, αλλά στα 12 της την «κέρδισε» το Ταεκβοντό. Το άθλημα αυτό την εκφράζει και στα 17 της, ανεβαίνοντας όλες τις αγωνιστικές κλίμακες του αθλήματος, έφτασε σε στο αγωνιστικό επίπεδο.

Από κει και έπειτα συμμετέχει σε βαλκανικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις Ταεκβοντό, στις οποίες έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και πολλά χρυσά μετάλλια!

Σημαντικό είναι ότι αγωνίζονταν κόντρα σε αθλητές που δεν είχαν την ίδια αναπηρία, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερνε εύκολα το ακατόρθωτο, κερδίζοντας διακρίσεις και μετάλλια!

Συνεργάστηκε με τον Ολυμπιονίκη του Ταεκβοντό Μιχάλη Μουρούτσο, μαθαίνοντας δίπλα του και ο οποίος έχει εκφράσει το θαυμασμό του για το αθλητικό επίπεδο της Έλενας και τις προοπτικές της στο άθλημα.

Τον Ιανουάριο του 2024 συστάθηκε η Ομοσπονδία Παράταεκβοντό στην Ελλάδα. Η Έλενα επιλέχθηκε να συμμετέχει την Παρασκευή 08/03 στην Εθνική Ελλάδας στους προκριματικούς της Σόφιας στη Βουλγαρία, αγώνες που αποτελούν το «εισιτήριο» για τους Παραολυμπιακούς του Παρισιού το καλοκαίρι και το επιτελείο της Έλενας, έχοντας την ανάλογη πείρα θεώρει πως η Έλενα θα είναι το καλοκαίρι στο Παρίσι και θα κάνει το Αιτωλικό περήφανο, όπως επίσης και την Αιτωλοακαρνανία και την Ελλάδα!

Πέραν όμως του Ταεκβοντό που το κάνει η Έλενα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, υψηλές απαιτήσεις έχει και η ιατρική που δεν παραγκώνισε ποτέ.

Η 22χρονη όμως πέραν των υψηλών απαιτήσεων που έχουν και τα δύο βασικά «συστατικά» της ζωής της αφιερώνει χρόνο στο ποδήλατο, το ράφτινγκ, το ψάρεμα και τα ταξίδια που αγαπά πολύ, ενώ πρώτη προτεραιότητα στα ταξίδια της είναι το Αιτωλικό το οποίο αγαπά, καθώς μπορεί να έχει γεννηθεί στα Γιάννενα, αλλά έχει ζήσει στο Αιτωλικό μαζί με την γιαγιά της, έχει φίλους στο Αιτωλικό και θέλει να είναι κομμάτι της κοινωνικής ζωής του Αιτωλικού λ.χ. πρόσφατα συμμετείχε στην παρέλαση για την επέτειο της μάχης του Ντολμά, ενώ ήδη έχει «κλειδώσει» την συμμετοχή της στις εκδηλώσεις της Κυριακής των Βαΐων στο Αιτωλικό.

Η Έλενα Παπασταματοπούλου

Η Έλενα μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «αν σου πει κάποιος ότι δεν μπορείς, τότε να του απαντάς κοίτα να μαθαίνεις. Αυτό είναι που λέω σε όλους, σε όσους με γνωρίζουν και με αγαπούν ή σε όσους δεν με γνωρίζουν. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και αυτό θα έλεγα στον καθένα είτε είναι αθλητής, είτε όχι. Όταν προετοιμάζομαι για αγώνες η προπόνησή μου είναι καθημερινά και μάλιστα διπλή, τετράωρη δηλαδή προπόνηση. Για όσα πράγματα θέλεις, αν πραγματικά τα επιθυμείς, τότε μπορείς να βρεις χρόνο να τα κάνεις. Προσπαθώ να χτίζω μόνη μου το μέλλον. Δεν ξέρει κανείς πως θα του τα φέρει η ζωή, συνεπώς πρέπει να χτίζεις από μόνο σου το μέλλον για να έχεις βάση και υποδομή, γιατί ό,τι φτιάξεις το βρίσκεις μπροστά σου. Σημαντικό είναι όταν βάλεις ένα στόχο ή σε ό,τι ονειρεύεσαι να μην αφήνεις κανέναν να μπει εμπόδιο. Πρέπει να είσαι ταπεινός όμως για να ξέρεις να εκτιμάς και να αγαπάς τα πρόσωπα, που σε εκτιμούν και σε αγαπούν και σε βοηθούν».

Κωνσταντίνος Χονδρός  Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αθήνα: Ανυποχώρητο το Μεσολόγγι στο αίτημα διατήρησης του Πρωτοδικείου της πόλης ως κεντρικού – Τι τονίστηκε στην ΕΣΗΕΑ                    


[ad_2]

Related posts

Αγρυπνία και Α΄ Χαιρετισμοί στην Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης Κλεισούρας

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Κάγκελα έξω από τα δικαστήρια – Φόβοι για «οργή λαού» κατά του κρεοπώλη

aitoloakarnanianews

Οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο