AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Ποιοι δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση το 2024 – Την γλιτώνουν 1 εκατομμύριο πολίτες

[ad_1]

Η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024 πλησιάζει, με την πλατφόρμα του taxisnet αναμένεται να ανοίξει τέλος του μήνα Μαρτίου 2024.

Τονίζεται ότι κάθε χρόνο, οι φορολογικές δηλώσεις έχουν μια περίοδο παράτασης, συνήθως μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Τι αλλάζει από φέτος στις φορολογικές δηλώσεις

Φέτος, μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν είχαν αλλαγές στην οικογενειακή ή περιουσιακή τους κατάσταση το προηγούμενο έτος δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη δήλωση.

Το έντυπο Ε1 θα συμπληρώνεται αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση, με τους φορολογούμενους να χρειάζεται μόνο να επιβεβαιώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα οικονομικά τους δεδομένα, μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ και με κωδικούς Taxisnet.

Ακόμη και αν δεν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις, οι φορολογούμενοι θα επιβεβαιώνουν την υποβολή της δήλωσής τους, ενώ ταυτόχρονα θα εκκαθαρίζεται και θα εκδίδεται ο φορολογικός τους λογαριασμός, επιπλέον και στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι δεν ασχοληθούν καθόλου με τη φορολογική δήλωση, θα θεωρείται ότι η υποβολή της έχει γίνει κανονικά από τον υπόχρεο.

Τι έρχεται από το 2025 για τις φορολογικές δηλώσεις

Επιπλέον, η ΑΑΔΕ προγραμματίζει να προσθέσει προσυμπληρωμένα δεδομένα στις δηλώσεις του 2025 για εισοδήματα από ακίνητα ή συμμετοχές στο κεφάλαιο εταιρειών.

Αυτή η σημαντική αλλαγή δίνει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον κόπο της συμπλήρωσης των φορολογικών τους δηλώσεων, ενώ διασφαλίζει την εγκυρότητα και τη σωστή επεξεργασία των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Τι πρέπει να γνωρίζεται για την φορολογική σας δήλωση

Η υποβολή δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους είναι μια απλή διαδικασία καθώς πολλά πεδία της δήλωσης είναι ήδη προσυμπληρωμένα και εσείς θα πρέπει:

  • Είτε απλά να ελέγξετε την ορθότητά τους (π.χ. αμοιβές από μισθούς και συντάξεις),
  • Είτε να τα ελέγξετε και στη συνέχεια να τα καταχωρίσετε στη δήλωση (π.χ. τόκοι καταθέσεων).
  • Τη δήλωση θα πρέπει να υποβάλλετε μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε. μέσω της εφαρμογής: Δήλωση Φ.Ε.Φ.Π. (Ε1).

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχετε αποκτήσει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του myAADE, διαφορετικά μπορείτε να την υποβάλλετε μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Εάν είστε έγγαμοι μπορείτε να υποβάλλετε:

  • κοινή δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος με τον/τη σύζυγό σας. Σε αυτή την περίπτωση υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης είναι ο σύζυγος.
  • χωριστή Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, εφόσον το είχατε δηλώσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020 μέσω της ειδικής εφαρμογής: Γνωστοποίηση χωριστής δήλωσης στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης μπορούν αν επιθυμούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση, αρκεί να το έχουν δηλώσει στο Τμήμα Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης στη Δ.Ο.Υ. τους, όπου και ορίζουν τον υπόχρεο υποβολής της δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος.

ieidisis.gr

Related posts

Ο σύλλογος Ιεροψαλτών Αιτωλ/νίας «Άνθιμος ο Αρχιδιάκονος» έψαλε με πολυμελή χορωδία στον εορτάζοντα Ι.Ν Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Την πάτησε, είχε χασίς και έπεσε σε έλεγχο αστυνομικών

aitoloakarnanianews

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων και εκπαιδευτικών για την ανάδειξη του θεσμού της αναδοχής, από την Αντιπεριφερειάρχη Γεωργία Ντάτσικα

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο