AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Πολιτική θύελλα για τα Τέμπη – Την Τρίτη η πρόταση δυσπιστίας – Η δήλωση Κασσελάκη και οι αντιδράσεις

[ad_1]

Την Τρίτη θα κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή όπου αναμένεται να μεταφερθεί η σκληρή πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά από δημοσίευμα του «Βήματος» περί αλλοίωσης των ηχητικών καταγραφών στο δυστύχημα των Τεμπών.

Την πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης καταθέτει το ΠΑΣΟΚ την οποία συνυπογράφουν, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά.

Το γάντι σήκωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη την πρόταση δυσπιστίας και τον Στέφανο Κασσελάκη συνειδητό υπονομευτή του Δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Ειδικότερα, την πολιτική έκρηξη πυροδότησε δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» περί συρραφής των διαλόγων στα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έτσι ώστε να ενισχυθεί το επιχείρημα περί ανθρώπινου λάθους στην τραγωδία των Τεμπών. 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, με ανάρτησή του ζητά την παραίτηση του πρωθυπουργού και την προκήρυξη εκλογών με την παρουσία μάλιστα διεθνών παρατηρητών καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές (!).. Ο κ. Κασσελάκης καταλήγει καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει εντός 24 ωρών αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα.  

Με ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε: «Ο κ Κασσσελάκης πέρασε σε άλλη πίστα…στην προσπάθεια του να ξεπεράσει το έτερο φερέφωνο (Νίκος Παππάς) της απόπειρας αποσταθεροποίησης της χώρας, έγινε ο ίδιος συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος».  

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης χαρακτήρισε ως « βαριά υπερβολή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε εκλογές με διεθνείς παρατηρητές.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για διαρκές έγκλημα που συντελείται από μια αδίστακτη αγέλη εξουσίας, που καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και υπονομεύει το κράτος δικαίου, ενώ ανέλαβε θεσμική πρωτοβουλία για την κατάθεση – την Τρίτη στη Βουλή – πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. 

Την από κοινού κατάθεση της πρότασης μομφής αποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά να χαρακτηρίζει αυτονόητη την στήριξη της για το καλό της κοινωνίας και της χώρας‘’ Ναι στην πρόταση είπε το ΚΚΕ σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν αναγνωρίζει κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ». Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί και η Ελληνική Λύση με την υποσημείωση ότι «με πυροτεχνήματα δεν κάνεις πολιτική», ενώ και η Νέα Αριστερά λέει ναι γιατί «δεν πάει άλλο». 

Με μακροσκελή ανακοίνωση του ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιχειρεί να αποδομήσει όλες τις κατηγορίες τις οποίες ανυπόστατες ενώ χαρακτηρίζει «Καλοδεχούμενη» την πρόταση δυσπιστίας.

Αναλυτικότερα ο κ. Μαρινάκης αναφέρει: «Οι μάσκες έπεσαν! τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Ο κ Μαρινάκης σχολιάζοντας το επίμαχο δημοσίευμα επεσήμανε ότι ‘’άπαντες, ακόμη και οι διαφωνούντες συμφωνούν ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας καθώς η  Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ’’. Συμπληρώνει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία της δήθεν μεγάλης αποκάλυψης του ΒΗΜΑΤΟΣ είχαν δημοσιοποιηθεί ήδη από τις 2 Μαρτίου του περασμένου έτους ακόμη και από το site του ίδιου συγκροτήματος, «και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν».

Τέλος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μιλά για χυδαία προσπάθεια φθοράς της κυβέρνησης την οποία συνδράμουν οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα που επιζητούν α καταστήσουν την κυβέρνηση  όμηρο των δικών τους σχεδιασμών.  

Αθήνα 984

[ad_2]

Related posts

Δράση για την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Χατζηδάκης: Τέλος στις διακρίσεις σε δάνεια και ασφάλειες ζωής για τους πρώην καρκινοπαθείς

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Νέα στοιχεία για την δολοφονία του Μπάμπη/Το ταξίδι στην ορεινή Ναυπακτία του κρεοπώλη

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο