AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Πούτιν προς ΗΠΑ για Ισραήλ: «Βγάζω τους Kinzhal στη Μ. Θάλασσα με βεληνεκές πάνω από 1.000χλμ», vid

[ad_1]

«Δεν είναι απειλή αυτό που θα πω τώρα».

Ένα…πυρηνικό μήνυμα προς τις ΗΠΑ, που…κάτι ετοιμάζουν στη Μέση Ανατολή, έστειλε μέσω Κίνας ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αποκάλυψε πως διέταξε να εξοπλιστούν ρωσικά αεροπλάνα που περιπολούν στη Μαύρη Θάλασσα με υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal.

«Οι ΗΠΑ μόλις μετακίνησαν δύο αεροπλανοφόρα μαζί με τα συνοδευτικά τους πλοία στη Μεσόγειο. Δεν πρόκειται για απειλή… Με βάση τις εντολές μου, οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν περιπολίες σε μόνιμη βάση στην ουδέτερη ζώνη του εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τα αεροσκάφη MiG-31 θα είναι οπλισμένα με συστήματα Kinzhal.

Οι δηλώσεις αυτές του Πούτιν ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου και πολλοί τις συνδέουν -όχι άδικα- με τις ύποπτες κινήσεις των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Τα όπλα αυτά έχουν βεληνεκές πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και ταχύτητα έως 9 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου.

Το ρωσικό όπλο, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά σε υπηρεσία μάχης τον Δεκέμβριο του 2017, είναι το πλέον προηγμένο υπερηχητικό πυραυλικό σύστημα, παρόμοιο του οποίου δεν έχει καμία χώρα.

Μεταφερόμενα από τροποποιημένα αεροσκάφη MiG-31, στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev Tu-22 ή Tu-160, οι πύραυλοι Kinzhal έχουν επιχειρησιακή ταχύτητα 10-13 Mach και εμβέλεια έως και 2.000 km όταν εκτοξεύονται από το MiG -31 Ks ή πάνω από 3.000 km κατά την εκτόξευση από Tu-22M3.

Όπως απέδειξε και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτιστούν:

απεμπε-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Πάμε για νέα Συμφωνία Μαδρίτης;

Συνελήφθησαν βατραχάνθρωποι του Λιμενικού

aitoloakarnanianews

Αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους στη Γάζα: «Οκτώ άτομα σε μοναστήρι»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο