AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Πού θα τρέξουμε την Άνοιξη;

[ad_1]

Τρέχεις ερασιτεχνικά η επαγγελματικά; Αγαπάς την κολύμβηση; Θες να φτάσεις το σώμα σου στα όρια;

Για ακόμα μια χρονιά τα δρομικά και κάθε λογής αθλητικά events έχουν ήδη ξεκινήσει τις εγγραφές τους και δεν έχεις τίποτα να χάσεις, πέρα από μερικές ανάσες.

Δες παρακάτω μερικά που επιλέξαμε για τους προσεχείς μήνες και ξεκίνα προπόνηση.

Kallithea Run

7 Απριλίου

Με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, το Kallithea Run διοργανώνει ακόμα μια χρονιά αγώνες 10χλμ., 5χλμ. και λαϊκό αγώνα δρόμου 2,5χλμ, οι οποίες περνούν από τις οδούς της Καλλιθέας (Αγίων Πάντων, Θησέως), με κατεύθυνση προς Πειραιά και προς Αθήνα. Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 12€ για τα 5 χλμ. και 14€ για τα 10 χλμ. ενώ η συμμετοχή στον λαϊκό αγώνα είναι δωρεάν. Για εγγραφές κάνε κλικ εδώ. 

Αγώνας Δρόμου Πόλης Παπάγου Χολαργού – Τρέχουμε για τον αυτισμό

7 Απριλίου

Η φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, είναι αφιερωμένη για τρίτη φορά στον αυτισμό και κυρίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού. Περιλαμβάνει αγώνες δρόμου αποστάσεων 5 και 10 χλμ. με εκκίνηση το Δημαρχείο, ενώ τα έσοδα της διοργάνωσης θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των τμημάτων μπάσκετ «Champs» του ΚΟ Χολαργού, με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€, ενώ οι δημότες έχουν έκπτωση 50%, για εγγραφές κλικ εδώ. 

Το Ναύπλιο υποδέχεται το Run Greece

21 Απριλίου

Για πρώτη φορά η πόλη του Ναυπλίου θα φιλοξενήσει την σειρά αγώνων Run Greece, τους οποίους διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνουν διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και μια διαδρομή για παιδιά. Οι Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων έχουν εκκίνηση και τερματισμό επί της Ακτής Μιαούλη, στο ύψος της Πλατείας Φιλελλήνων, στο Λιμάνι του Ναυπλίου. Το κόστος εγγραφής είναι 10€, για online εγγραφές μπες εδώ. 

Το Δεκάρι του Πάρκου στο Πάρκο Τρίτση

20 Απριλίου

Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα – Λιναρδάτου πραγματοποιούν για έκτη συνεχή χρονιά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο Φιλανθρωπικό Δρομικό Αγώνα, με τα έσοδα να διατίθενται στη μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis.  Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, αγώνα μαθητών Γυμνασίου 5 χιλιομέτρων και fun run 1,3 χιλιομέτρων. Το κόστος εγγραφής για ενήλικες ανέρχεται στα 12€, εγγραφές από εδώ. 

Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις Γειτονιές της Αθήνας»

14 Απριλίου

Ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει για έβδομη φορά δύο αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων και έναν παιδικό αγώνα 1,3 χιλιομέτρων στο πλαίσιο της ανάδειξης του όμορφου πάρκου. Οι διαδρομές ξεκινούν από το πάρκο, και συνεχίζουν στις γύρω γειτονιές, για να τερματίσουν πάλι εντός αυτού. Το αντίτιμο συμμετοχής ανέρχεται στα 6€, για να γραφτείς κάνε κλικ εδώ. 

Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη

21 Απριλίου

Την απόλυτη δρομική εμπειρία στη βόρεια Ελλάδα προσφέρει ο αγαπημένος Διεθνής Μαραθώνιος, ο οποίος φέτος περιλαμβάνει επίσης διαδρομές 10 και 5 χιλιομέτρων για ενήλικες. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί για άλλη μία χρονιά πλήθος εκδηλώσεων που αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους, όπως ο Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων, πρόγραμμα παιδαγωγικών παιχνιδιών και δημιουργικής απασχόλησης, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών μαθητών δημοτικών σχολείων κ.α. Η αφετηρία είναι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου της Πέλλας και ο τερματισμός της κούρσας των 42,195 χιλιομέτρων στην παραλία της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το κόστος για τον Μαραθώνιο είναι στα 30€, για τα 10 χλμ. στα 20€ και για 5 3 χλμ. 20€. Για εγγραφές κάνε κλικ εδώ. 

Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος

21 Απριλίου

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι διαφορετικούς αγώνες με μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Το βασικό αγώνισμα είναι ο Ημιμαραθώνιος των 21,1 χλμ. ενώ στην ίδια διαδρομή διεξάγεται και ο Αγώνας Δρόμου Τέταρτο (1/4) Mαραθωνίου των 10,5 χλμ.  Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε λιγότερα χιλιόμετρα μπορούν να τρέξουν στον Αγώνα Δρόμου Novo Nordisk μήκους 5 χλμ., ενώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς διεξάγεται ο αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk 5 χλμ. Από το σχεδιασμό, δεν λείπει και ο Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς, 1.000 ή 2.000 μέτρων για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», για παιδιά με νοητική υστέρηση και αυτισμό. Για τους μικρούς δρομείς έως 12 ετών, είναι διαθέσιμος ο Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.000 μέτρων που προσφέρεται δωρεάν. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 26-30€, για εγγραφές κλικ εδώ. 

Spetsathlon

17 ως τις 19 Μαΐου

Για τρεις ημέρες οι Σπέτσες βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο των δρομέων και τριαθλητών σε ένα ακόμα Spetsathlon, το οποίο περιλαμβάνει αγώνες τριάθλου, ποδηλασίας και τρεξίματος, αλλά και πληθώρα παράλληλων events. Φέτος διοργανώνονται οι αγώνες Spetses Triathlon Sprint (750 μ. κολύμπι – 25 χλμ. ποδήλατο – 5 χλμ. τρέξιμο), Spetses Triathlon Endurance (1.500 μ. κολύμπι – 50 χλμ. ποδήλατο – 10 χλμ. τρέξιμο), αγώνες κολύμβησης (1000 μ. / 3000 μ., Ποδηλατικός Αγώνας 25 χλμ. και 5Κ Run. Το κόστος συμμετοχής ξεκινά από τα 25€ για τον κολυμβητικό αγώνα, αναλυτικά οι τιμές και πληροφορίες εγγραφής εδώ. 

Επετειακός Αγώνας Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα

Ο ΑΠΣ Τελμησσός Μαραθώνος διοργανώνει τον δέκατο και επετειακό Αγώνα Δρόμου Λίμνης Μαραθώνα και μας καλεί σε μια μαγευτική διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Η διαδρομή περιλαμβάνει ασφάλτινο και χωμάτινο δρόμο με ελαφριές αναφορικές και κατηφορικές κλήσεις και κινείται περιμετρικά της Λίμνης και των ιδιωτικών εγκαταστάσεων της, ενώ σημείο τερματισμού είναι οι εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, στον περιφραγμένο ιδιόκτητο χώρο της Λίμνης Μαραθώνα. Το κόστος συμμετοχής είναι στα 10€, ενώ κράτηση θέση μπορείς να κάνεις από εδώ. 


[ad_2]

Source link

Related posts

Φάρμακα για την χοληστερίνη μπορεί να μας προστατεύουν από τη ρήξη

Πώς θα καταλάβετε αν κρύβει κάτι σοβαρό

Θα αυξηθούν ραγδαία οι θάνατοι από το όζον τις επόμενες δεκαετίες

Αφήστε ένα σχόλιο