AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Μεσολόγγι

Προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις στο Μεσολόγγι για το Πρωτοδικείο – Τι ειπώθηκε στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (εικόνες)


Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν επίσης ο Χρήστος Παΐσιος Πρ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και η Άννυ Σταματοπούλου Πρ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων

Προτάσεις, απόψεις, αλλά και ο θυμός και η αγανάκτηση, κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου, το οποίο συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, μετά την ανάρτηση του νομοσχεδίου για τον Δικαστικό χάρτη, βάσει του οποίου δεν διατηρείται ως κεντρικό το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου.

 

Η συνεδρίαση είχε και ένταση, καθώς επιρρίφθηκαν και ευθύνες για το κακό αποτέλεσμα που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης κατά του Μεσολογγίου.

 

Ξεκινώντας την συζήτηση ο Δήμαρχος Σπ. Διαμαντόπουλος, πρότεινε την διεύρυνση, της, μέχρι τώρα, 3μελούς Επιτροπής αγώνα και διεκδίκησης και την διατήρησή του Πρωτοδικείου ως κεντρικό και τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων.

 

Ο Κώστας Λύρος, στην τοποθέτησή του, αφού έριξε ευθύνες και στην σημερινή Δημοτική Αρχή, οι οποίες του επιστράφηκαν, επειδή δεν υπέγραψε το ψήφισμα πριν παραδώσει τα ηνία της Δημοτικής Αρχής, με την παραδοχή βέβαια του κ. Διαμαντόπουλου, ότι δεν ήταν και πανάκεια, πρότεινε να τεθεί το Δημοτικό Συμβούλιο υπό παραίτηση για να πιέσει.

 

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και μάλιστα έντονες, με τον υποψήφιο Δήμαρχο και αδελφό του, Θανάση Λύρο, να λέει ότι δεν είναι σωστό «να γυρίσουμε την πλάτη και να εγκαταλείψουμε την ντάπια».

 

Στην συνέχεια μίλησε ο Νίκος Καραπάνος, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή χρειάζεται ενότητα και πρέπει όλοι ο καθένας από την δική του πλευρά να χρησιμοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που διαθέτουν κάνοντας παρεμβάσεις και επαφές ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο για να επιτευχθεί ο στόχος.

 

Ο Παν. Κατσούλης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις όπως: – να κηρυχθεί η πόλη του Μεσολογγίου υπό διωγμόν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση και συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού, – μια ημέρα πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για τις Γιορτές Εξόδου να ξεσηκωθεί όλη πόλη να κλείσουν τα πάντα και να γίνει ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία, -να παρακινηθούν όλοι οι Μεσολογγίτες, αλλά και άλλοι να σχολιάσουν στην πλατφόρμα της διαβούλευσης, – να προετοιμαστούν κινητοποιήσεις την ώρα που θα συζητείται το νομοσχέδιο στη Βουλή και να κηρυχθούν επιθυμητοί οι πολιτικοί στο Μεσολόγγι στις Γιορτές Εξόδου αλλά με τον όρο να υπογράψουν συγκεκριμένο ψήφισμα που θα τους δοθεί, διαφορετικά θα αυτοανακηρυχθούν ανεπιθύμητοι. Είπε δηλαδή ότι όποιος πολιτικός θέλει να έρθει σε αυτά τα αιματοβαμμένα χώματα θα υπογράψει στήριξη στο Μεσολόγγι.

 

Μίλησαν επίσης και οι βουλευτές: Θανάσης Παπαθανάσης από τη ΝΔ., Μίλτος Ζαμπάρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και Διονύσης Βαλτογιάννης από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι ουσιαστικά δεν προσέθεσαν κάτι σημαντικό στην συζήτηση πλην του ότι θα σταθούν στο πλευρό του Μεσολογγίου.

 

Παρόντες στην συνεδρίαση ήταν και οι: Χρήστος Παΐσιος Πρ. του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και Άννυ Σταματοπούλου Πρ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων.

 

Και οι δύο βέβαια μίλησαν για την αδικία και όλα αυτά που είναι γνωστά, όμως προκλήθηκε ένταση όταν η κα Σταματοπούλου, είπε ότι στο πλαίσιο επίσκεψής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο υφυπουργός Γ. Μπούγας την ενημέρωσε ότι η πρόταση για περιφερειακό Πρωτοδικείο στη Ναύπακτο ήταν του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό επηρέασε την απόφαση της κυβέρνησης για το Μεσολόγγι. Η κα Σταματοπούλου βέβαια δεν το είπε ξεκάθαρα, ενώ διευκρίνησε ότι αυτό ήταν πληροφορία από τον ίδιο τον κ. Μπούγα αλλά η ίδια ούτε το επιβεβαιώνει ούτε το διαψεύδει διότι δεν έχει γνώση αυτού.

 

Σε εκείνο το σημείο προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα με τον πρώην Δήμαρχο Ν. Καραπάνο να ψέγει τον κ. Παΐσιο. Ο κ. Παΐσιος ωστόσο είπε ότι δεν επηρεάζεται το Μεσολόγγι από αυτή την παράμετρο, αλλά εφόσον θεωρείται ότι υφίσταται κάτι τέτοιο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να παλέψει ώστε να μην επηρεαστεί το Μεσολόγγι από κάτι.

 

Αφού εκφράστηκε ο θυμός και η αγανάκτηση όλων για την αδικία απέναντι στο Μεσολόγγι για μια ακόμη φορά, η συνεδρίαση έκλεισε με την απόφαση ότι αύριο Κυριακή θα συνεδριάσει η διευρυμένη Επιτροπή που πλέον θα αποτελείται από τους επικεφαλής των συνδυασμών, από εκπροσώπους φορέων και βέβαια από τα μέλη που συμμετείχαν στην μέχρι σήμερα τριμελή επιτροπή δηλαδή τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και την Πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Μεσολογγίου.

 

aixmi-news.gr


Related posts

«Ευτυχώς είναι ασφαλής…»: Ο Θανάσης Κατερινόπουλος τα φέρνει όλα τούμπα στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη

aitoloakarnanianews

Μεσολόγγι: Ξεσπά η αδερφή του αγνοούμενου Μπάμπη για τον 51χρονο – «Άλλα είπε σε εμάς και άλλα σε γνωστούς του» (video)

aitoloakarnanianews

Nέα δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο