AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Πρώην δήμαρχος της Κοπεγχάγης: «Η απομόνωση του Οτσαλάν παραβιάζει όλους του νόμους και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου».


Ο πρώην δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Villo Sigurdsson, δήλωσε ότι η απομόνωση του Κούρδου λαϊκού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν παραβιάζει τις συμβάσεις και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Ο πρώην δήμαρχος της Κοπεγχάγης, Villo Sigurdsson, ο οποίος στηρίζει τη διεθνή εκστρατεία «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα», μίλησε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο ANF. Ο Sigurdsson δήλωσε ότι το τουρκικό κράτος έχει παραβιάσει όλες τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα του Κούρδου λαϊκού ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται σε απομόνωση στις φυλακές της νήσου Ιμραλί και δεν υπάρχουν νέα του από τις 25 Μαρτίου 2021. Περιγράφοντας την κατάσταση στο Ιμραλί ως βασανιστήριο, ο Sigurdsson δήλωσε: «Δεν του επιτρέπουν να δει την οικογένειά του και τους δικηγόρους του. Πρόκειται ξεκάθαρα για βασανιστήριο».

Ο Sigurdsson ανέφερε παραδείγματα από τη Δανία καθώς και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη διάρκεια των ποινών φυλάκισης των κρατουμένων, λέγοντας: «Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μέγιστη ποινή φυλάκισης είναι 16 έτη. Ο κ. Οτσαλάν κρατείται εκεί για 25 χρόνια χωρίς να έχει τη δυνατότητα να αποδείξει την αθωότητά του και να έρθει σε κάποια συμφωνία με την κυβέρνηση και τις αρχές για να σταματήσει αυτός ο κτηνώδης πόλεμος κατά των Κούρδων».

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ

«Η Τουρκία θέλει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ», δήλωσε ο Sigurdsson, προσθέτοντας ότι η Τουρκία παραβιάζει όλες τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχει υπογράψει με το να κρατά τον Κούρδο ηγέτη στην απομόνωση. Δεν ασκούν πίεση στις τουρκικές αρχές έτσι ώστε αυτές να τηρήσουν τους διεθνείς κανόνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για ένα είδος δύο μέτρων και δύο σταθμών».

Πρέπει να ασκηθεί πίεση στην τουρκική κυβέρνηση

Υπενθυμίζοντας ότι συμμετέχει στην εκστρατεία «Ελευθερία για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα», ο Villo Sigurdsson δήλωσε: «Είναι πολύ καλό να συμμετέχω στην εκστρατεία. Έχω συμμετάσχει σε ορισμένες από τις συνεδριάσεις της εκστρατείας και νομίζω ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε διεθνείς δικαστές και διεθνείς αρχές για να υποστηρίξουμε την ελευθερία του Οτσαλάν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι ενάντια σε όλους τους διεθνείς κανόνες. Πρέπει να ασκήσουμε πίεση στην τουρκική κυβέρνηση έτσι ώστε να απελευθερώσει τον κ. Οτσαλάν».

 

 

 

Πηγή: https://anfenglish.com/news/sigurdsson-isolation-of-Ocalan-violates-all-international-rules-and-law-72250

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

 

Source link

Related posts

Οι 10 συμφωνίες που υπέγραψε η Μελόνι στην Αίγυπτο, όσο ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν στην όαση της Σίβα

Ιωάννης Βαληνάκης: Κανένα κέρδος για Ελλάδα η επίσκεψη Ερντογάν! Ξέρουμε που θέλουμε να βαδίσουμε;

Deutsche Welle: Η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ μέσω της ενεργειακής εξάρτησης της Τουρκίας

Αφήστε ένα σχόλιο