AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Διεθνη

Πόλεμος του Ισραήλ με την Χαμάς: Απελευθερώνονται άμεσα 50 γυναίκες και παιδιά

[ad_1]

Η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα, φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ, καθώς την Τρίτη 21/11 συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, αναφορικά με την προτεινόμενη συμφωνία.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, η Haaretz μετέδωσε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υποβληθεί στην κυβέρνηση για έγκριση, 30 παιδιά, 8 μητέρες και ακόμα 12 γυναίκες θα απελευθερωθούν. Σημειώνεται, ότι περισσότερα από 30 παιδιά και έφηβοι κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με τουλάχιστον 13 μητέρες που απήχθησαν από τη Χαμάς.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ισραήλ επιμένει σε συγκεκριμένους όρους, σχετικά με την ανάπτυξη συμφωνίας με τη Χαμάς, τους οποίους γνωστοποίησε νωρίτερα. Αρχικά, αναφέρει ότι κανένας Παλαιστίνιος κρατούμενος που έχει καταδικαστεί για φόνο, δεν θα αφεθεί ελεύθερος.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των φάσεων της απελευθέρωσης των ομήρων, εξήγησε η πηγή, η στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα θα ξαναρχίσει.

Η συμφωνία λέγεται πως θα περιλαμβάνει επίσης ένα δεύτερο στάδιο, σύμφωνα με το οποίο η Χαμάς θα ενεργήσει για να εντοπίσει γυναίκες και παιδιά που κρατούνται από άλλες τρομοκρατικές φατρίες στη Γάζα, πριν από την απελευθέρωσή τους.

Η Χαμάς έχει αναφέρει ότι κρατά 210 από τους περίπου 240 ομήρους που απήχθησαν από το Ισραήλ κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου. Η Ισλαμική Τζιχάντ λέγεται πως κρατά τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με την αναπτυσσόμενη συμφωνία, η Χαμάς θα απελευθερώσει τουλάχιστον 50 Ισραηλινούς ομήρους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, με αντάλλαγμα μια εκεχειρία τεσσάρων ημερών, την απελευθέρωση μεταξύ 150 και 300 Παλαιστινίων αιχμαλώτων και την είσοδο καυσίμων και άλλων αγαθών στη Γάζα. Σημειώνεται, ότι η Jerusalem Post έκανε λόγο για 80 Ισραηλινούς ομήρους.

Περίπου 12-13 όμηροι θα απελευθερώνονται ανά ημέρα, πρόσθεσε η πηγή, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει γυναίκες και ανήλικους κρατούμενους, με τον καθένα να επιστρέφει στην πόλη ή την κωμόπολη όπου ζούσε πριν από τη φυλάκισή του, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Τι ακολουθεί με την απελευθέρωση των ομήρων

Από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, η Χαμάς κρατά πάνω από 200 ομήρους ως αιχμάλωτους στη Γάζα. Το Ισραήλ πρέπει τώρα να λάβει μέτρα για να προετοιμαστεί για την επιστροφή τους. Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, ήταν η σύναψη συμφωνίας για την επιστροφή των ομήρων πίσω στο Ισραήλ.

«Η επιστροφή των αιχμαλώτων είναι μια ιερή αποστολή. Είμαστε βαθιά υποχρεωμένοι σε αυτήν και ασχολούμαστε με αυτό το θέμα καθημερινά. Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σαν πρώτο βήμα, το γραφείο που είναι αρμόδιο για τους ομήρους, τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους, έχει δημιουργήσει μια σειρά επιχειρήσεων που πρέπει να τηρηθούν, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η πρώτη φάση απαιτεί από τον Ισραηλινό Στρατό να υποδεχθεί τους ομήρους και να τους μεταφέρει στο Ισραήλ, όπου θα τους παρασχεθεί άμεση ιατρική περίθαλψη.

Οι όμηροι θα λάβουν μια αρχική εκτίμηση της κατάστασής τους από τις ιατρικές αρχές και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα ακόλουθα κορυφαία νοσοκομεία σε όλη τη χώρα: Sheba Medical Center, Sourasky Medical Center, Schneider Children’s Medical Center, Rabin Medical Center-Beilinson Hospital και Soroka Medical Κέντρο.

Μόλις οι όμηροι φτάσουν στα νοσοκομεία θα τους συναντήσουν οι οικογένειές τους, που περίμεναν ενάμιση μήνα με αγωνία την επιστροφή τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

div style=”margin-bottom: 40px” id=”sas_80652″>


[ad_2]

Source link

Related posts

Απών από την COP28 ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ λόγω δημοσιονομικής κρίσης

Κυρίαρχος της Σερβικής πολιτικής σκηνής ο Βούτσιτς

Ο Μακρόν ψάχνει για πυρηνικές συμφωνίες στην πλάτη της Ρωσίας

Αφήστε ένα σχόλιο