AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Πότε ανοίγει το Τριώδιο 2024

[ad_1]

Το Τριώδιο είναι η χρονική περίοδος πριν από τη σαρακοστιανή νηστεία για το Πάσχα και αρχίζει από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και φτάνει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα στην περίοδο αυτή περιλαμβάνεται και η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, καθώς και η Μεγάλη Εβδομάδα.

Επισημαίνεται ότι το Τριώδιο ανοίγει την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και, συγκεκριμένα, φέτος πέφτει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Η Τσικνοπέμπτη θα εορταστεί στις 7 Μαρτίου, ενώ η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς είναι η Κυριακή 17 Μαρτίου. Στη συνέχεια, ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα που, φέτος, θα εορταστεί στις 18 Μαρτίου.

Οι εβδομάδες των Αποκριών και η Καθαρά Δευτέρα

Η πρώτη, η Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου προτρέπει τους Χριστιανούς να είναι ταπεινοί, όπως ο Τελώνης. Η δεύτερη, η Κυριακή του Ασώτου, διδάσκει την αξία της μετάνοιας και το μεγαλείο της συγχωρέσεως.

Ακόμα, η τρίτη Κυριακή, η Κυριακή της Απόκρεω, αναφέρεται στη Δευτέρα Παρουσία καθώς, επίσης, και στη χριστιανική αγάπη και ονομάζεται έτσι επειδή είναι η τελευταία ημέρα που οι Χριστιανοί επιτρέπεται να φάνε κρέας. Η τέταρτη, η Κυριακή της Τυροφάγου, το Ευαγγέλιο της ημέρας παροτρύνει τους πιστούς να νηστεύουν, να συγχωρούν όσους τους έχουν βλάψει και να διάγουν βίο ενάρετο.

Έπειτα, ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα, με την οποία αρχίζει η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, δηλαδή η περίοδος νηστείας, προσευχής, περισυλλογής, κατά την οποία οι πιστοί προετοιμάζονται για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου.

[ad_2]

Related posts

Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση “Ο Τόπος του Φωτός”

aitoloakarnanianews

Διακοπή ρεύματος σήμερα σε περιοχή της Ναυπάκτου

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο/«Γιορτή του Αθλητή» στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 15ου Ημιμαραθώνιου «Μιχάλης Κούσης»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο