AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς θα γίνεις πιο αποφασιστικός

[ad_1]

Μεγάλη μερίδα κόσμου αποφεύγουν να είναι αποφασιστικοί και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο χωρίς να πλησιάζουν καθόλου στον στόχο τους.

Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, τότε κάτι πρέπει να κάνεις γιατί η ζωή κάποια στιγμή θα σε χτυπήσει εκεί που πονάς.

Δες πώς θα ενισχύσεις την αποφασιστικότητά σου, με απλά αλλά αποτελεσματικά βήματα.

Αρχικά, απαλλάξου από τους τοξικούς ανθρώπους

Μην περιμένεις να γίνεις πιο αποφασιστικός αν περιστοιχίζεσαι από τοξικά άτομα. Άτομα που «μολύνουν» την καθημερινότητά σου με τον εγωισμό τους, την κακεντρέχεια, την περιέργειά τους, την απαισιοδοξία ή την υστεροβουλία τους, και καταφέρνουν να σε παρασύρουν ή να σεκάνουν να αποκλίνεις από τους στόχους σου. Ήρθε η ώρα να τους ξεφορτωθείς, έναν – έναν. Δες εδώ πώς. 

Σταμάτα να σκέφτεσαι και ξεκίνα να κάνεις!

Η προετοιμασία και η περίσκεψη είναι καλή στις κατάλληλες δόσεις. Όταν υπεραναλύουμε όμως, αυξάνονται οι πιθανότητες να παραμείνει εκεί: ένα σχέδιο στα σκαριά, από φόβο μήπως προκύψουν αναποδιές που δεν είχαμε προβλέψει. Αν συνειδητοποιήσεις λοιπόν ότι αναμασάς τα ίδια και τα ίδια, τότε πρέπει να αναλάβεις δράση και να αντιμετωπίσεις ό,τι έρθει, αυτοσχεδιάζοντας ή προσαρμόζοντας τις πράξεις σου στα νέα δεδομένα.

Μην κάνεις την τρίχα τριχιά

Μην κάνεις ένα λοφάκι να μοιάζει βουνό. Κάθε φορά που αναβάλεις μια μικρή υποχρέωση που θα μπορούσε να διευθετηθεί με απλό τρόπο, κάνεις τη ζωή σου δύσκολη. Και όταν αναβάλεις κάτι πραγματικά περίπλοκο, κάνεις τα δύσκολα, αδύνατα. Όσο αφήνεις αυτή την υποχρέωση να αποτελεί βάρος στο πίσω μέρος του μυαλού σου, τόσο περισσότερα «κιλά» υποχρέωσης συσσωρεύονται πάνω του και το βάρος πολλαπλασιάζεται.

Πάρε μια απόφαση, οποιαδήποτε απόφαση

Ο Θίοντορ Ρούσβελτ έλεγε πως «σε στιγμές αποφάσεων, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι το σωστό, το αμέσως καλύτερο είναι το λάθος και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα». Ο αμερικανός πολιτικός εννοούσε πως λαμβάνοντας αποφασιστικά μια απόφαση, είτε θα σου βγει σε καλό είτε όχι, θα είναι καλύτερα από το να μην την είχες πάρει καθόλου.

Φόβε φόβε είσαι εδώ;

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που οδηγεί στην αναποφασιστικότητα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, είναι αυτός της επιτυχίας. Η επιτυχία δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη από όλους, γι’ αυτό και κάποιοι αποφεύγουν να δράσουν γιατί δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με τις πλήρεις δυνατότητες και προοπτικές τους. Η εύκολη επιλογή λοιπόν είναι η άνεση της απραξίας. Η ικανοποίηση και η ευτυχία όμως πηγάζει συνήθως από τις πράξεις και όχι από την αδράνεια.

Στηρίξου στο ένστικτό σου

Θα υπάρξουν φορές που δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο να επεξεργαστείς τα πράγματα πριν πάρεις μια απόφαση. Σε αυτές τις περιπτώσεις το ένστικτό σου είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Το ένστικτο σου, όπως αυτό προκύπτει από τις προηγούμενες εμπειρίες σου, θα σε κάνει να είσαι περισσότερο αποφασιστικός, εμπιστεύσου το.

Έχε όραμα για το μέλλον

Έχεις όραμα για τη ζωή σου; Αν όχι, πρέπει να το δημιουργήσεις γιατί αυτό θα σε βοηθήσει να θέσεις στόχους. Το όραμά θα σου δώσει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσεις, τις αποφάσεις που πρέπει να πάρεις και οι τελευταίες είναι εκείνες που θα σε απομακρύνουν ή θα σε φέρουν πιο κοντά σε αυτό. Θέσε έναν απλό στόχο για αρχή, για παράδειγμα, να χάσεις κάποια κιλά ξεκινώντας άσκηση και διατροφή ή να μάθεις μια νέα ξένη γλώσσα και συγκεντρώσου ώστε να κάνεις όσα απαιτούνται για να τον πετύχεις.

 

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Τάνια Τσανακλίδου αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη και συγκινεί

Έτσι θα αναβαθμίσετε το παλιό σας τραπέζι (vid)

Έκλεψαν τα μισά στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κλαυθμώνος

Αφήστε ένα σχόλιο