AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς μπορώ να βοηθήσω τη Γάζα;

[ad_1]

Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, πληρώνουν αυτή τη στιγμή το καταστροφικό τίμημα της κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Άμαχοι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται. Οικογένειες εκτοπίζονται και τα σωστικά εφόδια εξαντλούνται. Η ανθρωπιστική πρόσβαση στη Γάζα επετράπη μόλις προχθές, όμως πρόκειται για μια «σταγόνα στον ωκεανό».

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να στερηθούν τα απολύτως απαραίτητα για να ζήσουν, ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα νοσοκομεία, τα οποία αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σου χαλάσαμε τη διάθεση; Θα έπρεπε. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει προηγούμενο και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε έστω και από μακριά τον πληθυσμό που δοκιμάζεται.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Κάνε μια δωρεά εδώ 

Ο διεθνής οργανισμός συγκεντρώνει κεφάλαια για τη στήριξη νοσοκομείων και τη δωρεά προμηθειών και φαρμάκων, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Όπως αναφέρουν, «ορισμένοι από τους ντόπιους συναδέλφους μας παραμένουν στη Γάζα και συνεχίζουν να προσφέρουν την υποστήριξή τους στους τραυματίες. Επί του παρόντος, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η κατάσταση και των 300 συναδέλφων μας. Ανησυχούμε βαθύτατα για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή που επέλεξαν να παραμείνουν και να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να παράσχουν ιατρική περίθαλψη». 

Alliance for Middle East Peace

Κάνε μια δωρεά εδώ 

Στόχος του δικτύου το οποίο πλαισιώνει πάνω από 100 κορυφαίες μη κυβερνητικές οργανώσεις, είναι να «βοηθήσει τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς να ζήσουν μαζί με αξιοπρέπεια, ειρήνη και ασφάλεια» και συγκεντρώνει έκτακτη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης.

Save the Children

Κάνε μια δωρεά εδώ

Η οργάνωση στηρίζει τα παιδιά της Παλαιστίνης από το 1953, με μόνιμη παρουσία στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη από το 1973. Όπως αναφέρουν, «κύριοι στόχοι μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά επιβιώνουν, μαθαίνουν και προστατεύονται από κάθε είδους κακοποίηση. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με περισσότερους από 30 εταίρους για την επίτευξη αυτού του στόχου». Το ποσό που συγκεντρώνουν προορίζεται για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη όσων χάνουν αγαπημένους και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και εκπαιδευτικού υλικού.

Palestine Children Relief Fund

Κάνε μια δωρεά εδώ 

Η PCRF είναι η κύρια ανθρωπιστική οργάνωση στην Παλαιστίνη και είναι γνωστή για την αποστολή της να προωθεί την πρόσβαση σε καθαρό νερό, τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη για τον πληθυσμό της Γάζας (πάνω από τα μισά από τα οποία είναι παιδιά). Όπως αναφέρουν «στεκόμαστε ενωμένοι με τους ανθρώπους στη Γάζα καθώς προετοιμαζόμαστε να διανείμουμε σωτήρια ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε όσους επηρεάζονται άμεσα από αυτές τις επιθέσεις, μόλις είναι ασφαλές για τα μέλη της ομάδας μας».

Ηνωμένα Έθνη

Κάνε μια δωρεά εδώ 

Η Υπηρεσία Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ζητά άμεση πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και επείγουσα χρηματοδότηση για τρόφιμα και άλλα είδη για όσους έχουν ανάγκη.

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Aυτό το ρόφημα αν το πιεις το πρωί καις θερμίδες όλη μέρα

Τι μπορείτε να πάθετε, αν πάρετε ληγμένα φάρμακα

Πράγματα που μάθαμε στο σχολείο και σήμερα δεν ισχύουν

Αφήστε ένα σχόλιο