AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Πώς να αλλάξεις λάστιχο αν σε έπιασε το κακό το μάτι

[ad_1]

Η αλλαγή ενός σκασμένου λάστιχου μπορεί να μοιάζει εφιάλτης αλλά με τα σωστά βήματα θα γλιτώσεις την παραπάνω ταλαιπωρία του να κάθεσαι να περιμένεις την οδική ή κάποιον να σε βοηθήσει.

Κράτα σημειώσεις.

Βήμα 1ο

Διάλεξε σημείο για να σταματήσεις ώστε να είσαι ασφαλής και μη σε φάνε λάχανο τα διερχόμενα οχήματα. Φρόντισε να είναι ίσιο και άναψε τα αλάρμ. Βάλε το τριγωνάκι (έχεις έτσι;) σε απόσταση 30-50 μέτρων από το όχημα και όχι απλώς λίγο παραπέρα όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Βήμα 2ο

Βγάλε τη ρεζέρβα μαζί με τα εργαλεία (γρύλος, κλειδί μπουλονιών).

Βήμα 3ο

Βγάλε το τάσι της ζάντας και χρησιμοποιώντας το κλειδί για τα μπουλόνια χαλάρωσέ τα. Στην αρχή θα είναι ζόρικο και ίσως χρειαστεί να πιέσεις το κλειδί με το πόδι σου αν δεν είσαι γυμναστηριακός. Μην τα βγάλεις τελείως, απλά ξέσφιξέ τα.

Βήμα 4ο

Βάλε τον γρύλο κάτω από το πλαίσιο του αυτοκινήτου στην ειδική βάση, μπροστά από τα πίσω λάστιχα ή πίσω από τα μπροστινά και ξεκίνα να τον ανεβάζεις με το κλειδί, μέχρι να έρθει σε επαφή με το πλαίσιο του αυτοκινήτου. Σιγουρέψου ότι έχει εφαρμόσει σωστά στο πλαίσιο και συνέχισε να δίνεις πόνο μέχρι το αυτοκίνητο να σηκωθεί περί τα 15 εκατοστά από το έδαφος.

Βήμα 5ο

Ξεβίδωσε τελείως τα μπουλόνια και (ετοιμάσου να λερώσεις τα χέρια σου – ή βάλε γάντια) βάλ’τα κάπου κοντά σου. Βγάλε το σκασμένο λάστιχο, ας είναι ελαφρύ το ζαντόχωμα που θα το καλύψει.

Βήμα 6ο

Βάλε στη θέση του τη ρεζέρβα, και ευθυγράμμισε τις τρύπες της με αυτές της ζάντας. Ξεκίνα να βάζεις τα μπουλόνια ένα ένα, μην τα βιδώσεις όμως τελείως, ίσα ίσα να κρατήσουν τη ρεζέρβα στη θέση της.

Βήμα 7ο

Κατέβασε το αυτοκίνητο με το γρύλλο μέχρι να ακουμπήσουν οι ρόδες στο έδαφος και ξεκίνα να σφίγγεις καλά και διαδοχικά τα παξιμάδια σταυρωτά, δηλαδή το κάθε ένα με το απέναντί του χιαστί.

Βήμα 8ο

Βάλε το σκασμένο λάστιχο εκεί που ήταν η ρεζέρβα, μάζεψε το γρύλλο και το κλειδί για τα μπουλόνια, τσέκαρε αν έχεις ξεχάσει κάτι και συνέχισε τη διαδρομή σου προς το κοντινότερο βουλκανιζατέρ προσέχοντας να μην ξεπεράσεις τα 70-80 χλμ. ή όσα αναγράφει η ρεζέρβα πάνω.


[ad_2]

Source link

Related posts

Κι όμως: Ζάχαρη στο σαμπουάν για τέλειο λούσιμο

Είναι γάτα ο Κάρολος με την ελληνική γραβάτα

Πίνοντας περισσότερο νερό, νιώθουμε λιγότερο κουρασμένοι!

Αφήστε ένα σχόλιο