AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Υγεια

Πώς να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου;

[ad_1]

Άνθρωποι είμαστε και εκτός από τα σφάλματα που κάνουμε και πρέπει να αντιμετωπίσουμε έχουμε ο καθένας και τις φοβίες του άλλες δικαιολογημένες κι άλλες όχι που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.  Άλλ@ φοβάται τα σκυλιά, γιατί κάποια στιγμή τ@ πήραν στο κυνήγι κι άλλ@ τους κλόουν, λόγω κάποιου τρομακτικού θρίλερ που είδε σε τρυφερή ηλικία. Υπάρχουν λογιών, λογιών φοβίες στις οποίες έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα κι όλες τους όπως μπορείς να καταλάβεις χρήζουν συμβουλών αντιμετώπισης. Η αντιφοβική ομάδα του in2life συγκέντρωσε τις πλέον χρήσιμες από αυτές και σου τις παρουσιάζουμε με την ελπίδα να βοηθηθείς και να ξεπεράσεις τις –όπως και να το κάνουμε- ενοχλητικές φοβίες σου.

Εν αρχή ην η κατανόηση της φοβίας

Για να γίνει σωστή δουλίτσα πρέπει πρώτα από όλα να κατανοήσεις τη φοβία σου. Για αυτόν τον λόγο πρέπει αρχικά να αναλύσεις πώς και πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά. Μέσα από αυτή την αναζήτηση, θα είναι πιο εύκολο να καταλάβεις τους λόγους που αντιδρά έτσι ο εαυτός σου και σε δεύτερο χρόνο να αντιμετωπίσεις τη φοβία σου. Είναι σημαντικό να εξετάσεις τον φόβο σου όσο πιο «επιστημονικά» και με ψυχρή λογική γίνεται. Όσο περισσότερο το εκλογικεύεις, τόσο πιο εύκολα θα το ξεπεράσεις.

Γράψε, γράψε κάτι γίνεται

Δοκίμασε να καταγράφεις τις σκέψεις σου, όπως και τα πράγματα που σου προξενούν φόβο. Εφόσον τα έχεις γραμμένα μπροστά σου, θα είναι πιο εύκολο να τα δεις με την ψυχρή λογική που αναφέραμε πιο πάνω.

Μίλα στα αγαπημένα σου πρόσωπα

Μίλα σε κάποιον. Αν δεν νιώθεις έτοιμος να μιλήσεις με έναν ειδικό, ή αν πιστεύεις πως δεν είναι ανάγκη, μίλα σε έναν έμπιστο φίλο σου. Θα σε βοηθήσει να δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

Το διάβασμα είναι πάντοτε μια καλή αρχή

Διάβασε. Μερικές φορές, το να διαβάζουμε πληροφορίες για έναν φόβο μας είναι αρκετό για να τον κατανοήσουμε καλύτερα. Ειδικά αν αυτό το βιβλίο ή άρθρο που διαβάζουμε είναι γραμμένο από έναν ειδικό και όχι, ας πούμε, από έναν τυχαίο τύπο σε ένα φόρουμ.

Τις τεχνικές χαλάρωσης μην τις λησμονάς

Η γιόγκα, οι διαφραγματικές αναπνοές, ο διαλογισμός, αλλά ακόμη και χαλαρωτικές μορφές άσκησης όπως το πιλάτες, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο στον αγώνα αντιμετώπισης των φοβιών σου.

Μην αποφεύγεις τον φόβο

Το σύνηθες είναι να αποφεύγεις κάτι το οποίο σε φοβίζει, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θες να διασταυρωθείς μαζί του. Το σημαντικότερο όμως βήμα για να νικήσεις τις φοβίες σου είναι να σταθείς «πρόσωπο με πρόσωπο» απέναντι στον φόβο. Χρειάζεται να βρεις το θάρρος και να το κάνεις και σύντομα θα φτάσεις σε ένα επίπεδο όπου θα νιώθεις ότι το φοβικό ερέθισμα, είναι πια ασφαλές και δεν θα σου κάνει άλλο τη ζωή δύσκολη.

Στο τέλος της ημέρας οι ειδικοί έχουν την καλύτερη λύση

Αν η φοβία σου επιμένει μην διστάσεις να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια: Ενδεχομένως να χρειαστεί να συμβουλευτείς έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο, ειδικά αν οι φοβίες είναι πολύ έντονες ή περιορίζουν την καθημερινή σου ζωή.


[ad_2]

Source link

Related posts

Οι γυναίκες με κατάθλιψη αντιμετωπίζουν υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο από τους άνδρες

Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει την ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Τα οφέλη της ανοσοθεραπείας συνεχίζονται για καιρό μετά το τέλος της

Αφήστε ένα σχόλιο