AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Ρέντης: Πώς έφτασε η Αστυνομία στη σύλληψη του 18χρονου δράστη | Ειδησεις

[ad_1]

“Αν το έχει κάνει, κατέστρεψε τη ζωή του”, δηλώνει ο πατέρας του 18χρονου.

Ο 18χρρονος δράστης ήταν ένας από τους 424 προσαχθέντες από την Ελληνική Αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, μετά τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο στάδιο “Μελίνα Μερκούρη”.

Μετά από αυτές τις αθρόες προσαγωγές στην ΕΛ. ΑΣ, ενεργοποιήθηκε άμεσα το δίκτυο πληροφοριοδοτών και κάποιοι από αυτούς έδειξαν τον δράστη, ο οποίος λίγη ώρα αφότου πέρασε το κατώφλι της ΓΑΔΑ, ομολόγησε την δολοφονική πράξη του.

Αφού οι Αρχές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, μετέβησαν στο σπίτι της φίλης του όπου διέμενε ο 18χρονος και τον συνέλαβαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού. Εν συνεχεία, παραδέχτηκε την πράξη του λέγοντας πως κάποιος με full face του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξε πώς να την ενεργοποιήσει, χωρίς, όμως, να δει το πρόσωπό του.

Οι Αρχές, παρέλαβαν, επίσης. από το σπίτι του 18χρονου ρουχισμό του προκειμένου να γίνει σύγκριση των αποτυπωμάτων στα εγκληματολογικά εργαστήρια με τα αντικείμενα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ μιας και ο 18χρονος ήταν από τα άτομα που έδωσαν δαχτυλικά αποτυπώματα και DNA.

Ο 18χρονος αμέσως μετά την επίθεση καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν μετά την επίθεση στον αστυνομικό, ο νεαρός καυχιόταν σε άλλους οργανωμένους οπαδούς πως «την έπεσαν σε αστυνομικούς» και μάλιστα ο ίδιος πέτυχε και έναν.

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό», είπε ο 18χρονος χούλιγκαν σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, λίγα λεπτά αφού είχε λάβει μέρος στα επεισόδια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Είναι η παραδοχή του εγκλήματος, που σιγά – σιγά άνοιξε τον δρόμο, για να φτάσουν οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ, στον δράστη, να τον προσαγάγουν και να αποσπάσουν την ομολογία του.

Ιδιαίτερα, το άτομο το οποίο άκουσε την ομολογία του δράστη ήταν ο άνθρωπος «κλειδί» για να βρεθεί ο δράστης. Πρώτα οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτό το πρόσωπο και εκείνος τους περιέγραψε με ακρίβεια όλα όσα είπε ο 18χρονος.

Πατέρας του 18χρονου: “Δεν τον είχα ικανό για αυτό το πράγμα”

Ιδιαίτερα φορτισμένος εμφανίσθηκε ο πατέρας του 18χρονου.

Ο πατέρας, μετά τη σύλληψη του γιου του, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις τονίζοντας πως αν ήξερε τι είχε συμβεί θα είχε πάει από μόνος του, να καταθέσει και να αλαφρύνει τη θέση του.

«Ήρθε σήμερα το πρωί η ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα. Με πήρε η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνω τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες, το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω… αν είναι αυτός. Καταστράφηκα», δήλωσε ο πατέρας του συλληφθέντος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο 18χρονος πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός. «Δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργή του Κυρ. Μητσοτάκη

Την ίδια στιγμή,  οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά θορυβημένος και κινητοποιημένος, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο φαινόμενο της οπαδικής βίας, το οποίο βρίσκεται σε πρόδηλη έξαρση.

Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που έκανε στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματική επίθεση» στην αστυνομία και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα «νικήσει» τη μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού», έγραψε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία», συμπλήρωσε και κάλεσε τον κόσμο «να πούμε μαζί μια προσευχή» για τον αστυνομικό που δίνει αγώνα για τη ζωή του. «Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

[ad_2]

Source link

Related posts

Υπουργείο Εργασίας: Ηχητικό ντοκουμέντο και βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης [vid] | Ειδησεις

Νέο επιχειρησιακό δόγμα της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές – Τι περιλαμβάνει | Ειδησεις

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές και κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην πρυτανεία του ΑΠΘ και σήκωσαν πανό | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο