AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Σήμερα η μάχη για την προεδρία της ΚΕΔΕ με …άρωμα Αιτωλοακαρνανίας – Ποιοι είναι υποψήφιοι

[ad_1]

Σήμερα αναμένεται να δοθεί η μεγάλη μάχη για την προεδρία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Οι δύο βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία είναι, ως γνωστόν, ο νυν πρόεδρος και Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου (“Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” -ΝΔ) και ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας (“Αυτοδιοίκηση ΤΩΡΑ” -ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ), ενώ θέση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ διεκδικεί και η “Λαϊκή Συσπείρωση” με τον δήμαρχο Πατρέων Κ.Πελέτιδη. Επίσης κατεβαίνει και ο “Συντονισμός Αιρετών” (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) με τη δήμαρχο Γαύδου Λ. Στεφανάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Πετρούπολης Ν. Σακούτη, που δεν διεκδικούν έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εκλογές και για την Αχαΐα και τη Δυτ. Ελλάδα.

Από τη Δυτική Ελλάδα εκτός από τους 19 Δημάρχους συμμετέχουν οι, Γιώργος Αγγελόπουλος από την Πάτρα, Γιώργος Γεωργιόπουλος από την Αρχαία Ολυμπία, Γιώργος Ντίνος από την Αιγιάλεια, Γιώργος Αποστολάκης από το Άκτιο- Βόνιτσα και Γιώργος Σιαμαντάς από την Ναύπακτο, Κώστας Σβόλης από την Πάτρα, Ανδρέας Μαρίνος από τον Δήμο Πηνειού, Γεωργία Μπόκα από το Αγρίνιο και Βασίλειος Φωτάκης από το Αγρίνιο,  Τιμολέων Παπανικολάου από το Αγρίνιο και Μιχαήλ Αναστασίου από την Πάτρα.
Αντίστοιχα, υποψήφιοι από τη Δυτική Ελλάδα είναι:

-Στο ψηφοδέλτιο «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου που στηρίζεται από την Ν.Δ., συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Λευκάδος, Βεργίνης ΞενοφώνΚαστρινός Αλέξιος (Πηνειού) και Παπαναστασίου Γεώργιος (Αγρινίου), καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Σβόλης Κωνσταντίνος.

-Στο ψηφοδέλτιο “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ”, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ- Νέα Αριστερά, υποψήφιοι είναι οι Δήμαρχοι Δυτικής Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος για το Δ.Σ. και Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος για το Εποπτικό, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Γιώργος Αγγελόπουλος για το Δ.Σ.

-Στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υποψήφιος θα είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου, για το Δ.Σ

alphapatras.gr

Related posts

Εκλογές Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Απόστολος Τζιτζικώστας

aitoloakarnanianews

78χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

aitoloakarnanianews

Νέα Αριστερά Αιτωλοακαρνανίας| Ημερίδα με θέμα: ‘ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Σ.Υ. (φωτο-βιντεο)

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο