AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που σκότωσε τον 17χρονο Ρομά

[ad_1]

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 17χρονου στη Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο αρχιφύλακας της ΟΠΚΕ Βοιωτίας υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο όχημα, το θύμα όρμησε πάνω του με σκοπό να του αρπάξει το όπλο του, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

«Το όχημα εξήλθε της Εθνικής Οδού και κινήθηκε σε επαρχιακή οδό προς Δόμβραινα Βοιωτίας και στην προσπάθεια του να διαφύγει, προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε. Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται», ανέφερε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

«Πόση ακόμη έρευνα χρειάζεται για νεκρούς Ρομά μέχρι να αποφασίσουμε ως κράτος και ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε προληπτικά και με θάρρος τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία,  για να μην θρηνεί σήμερα ακόμα μια οικογένεια;» αναφέρει η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο θάνατος του 17χρονου επήλθε από τυφλό τραύμα βολίδας πυροβόλου όπλου στην τραχηλική χώρα από κοντινή απόσταση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


[ad_2]

Source link

Related posts

Τα έξυπνα ρολόγια κάνουν καλό στην υγεία λέει νέα έρευνα

Αναγνωρίζεις τον αθηναϊκό δρόμο από μια φωτό;

Τι δείχνει έρευνα για τα καθαριστικά σπιτιού

Αφήστε ένα σχόλιο