AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Σε «λάθος του σταθμάρχη» λέει η εξεταστική επιτροπή ότι οφείλεται η τραγωδία στα Τέμπη

[ad_1]

Οι καταθέσεις στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία στα Τέμπη συνεχίζονται και από τις πρόσφατες μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ήταν και εκείνη του Μαουρίτσιο Καποτόρτε, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Hellenic Train.

«Από τα διαθέσιμα δεδομένα προκύπτει ότι ο σταθμάρχης απέστειλε την επιβατική αμαξοστοιχία στην ίδια γραμμή με το εμπορευματικό τραίνο, στο ύψος της Λάρισας» είπε ο κ. Καποτόρτο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Τσαβδαρίδη.

Πρόσθεσε μάλιστα πως στα δύο τραίνα επέβαιναν μηχανοδηγοί οι οποίοι γνώριζαν όλους τους κανονισμούς, και σεβάστηκαν όλες τις σιδηροδρομικές διατάξεις.

Σε ερώτηση για τους ιατρικούς λόγους βάσει των οποίων ο μηχανοδηγός της επιβατηγής αμαξοστοιχίας είχε πάρει άδεια ασθένειας 40 ημερών το 2017, ο κ. Καποτόρτο είπε ότι από τα αρχεία «προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος απείχε λόγω ασθενείας, αλλά δεν τεκμηριώνεται για ποιο λόγο […] Διαπιστώσαμε από τα αρχεία ότι απείχε για το αναφερόμενο διάστημα και στη συνέχεια εξετάστηκε από γιατρό, για να μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Μαμουλάκη εάν η Hellenic Train έχει ευθύνη για το δυστύχημα, ο κ. Καποτόρτο απάντησε αρνητικά.

Όσον αφορά στο αίτιο της πυρκαγιάς που προκλήθηκε κατά τη σύγκρουση των δύο συρμών, ο κ. Κατοπόρτο είπε ότι απευθύνθηκε σε διεθνούς φήμης εμπειρογνώμονα και ότι επρόκειτο για ανάφλεξη των υγρών ψύξης των μετασχηματιστών που φέρουν οι αμαξοστοιχίες, οι οποίες έτρεχαν η μία με 150 χλμ και η άλλη με 80 χλμ κατά τη στιγμή της επαφής τους.

«Σε αυτό το έγκλημα, που αφορά, όχι 57 ανθρώπους, αλλά όλη την κοινωνία, η απόδοση της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος» τόνισε από την πλευρά της στη Βουλή η πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου Οικογενειών Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, Μαρία Καρυστιανού.

Η κυρία Καρυστιανού, μητέρα της θανούσης 20χρονης φοιτήτριας Μάρθης Ψαροπούλου, είπε ότι δεν βρίσκεται στη Βουλή μόνη της αλλά έχοντας δίπλα της τους 57 νεκρούς, τους 180 τραυματίες και τις οικογένειές τους, σημειώνοντας ότι όσοι ανέβηκαν στο τρένο όλα τα τελευταία χρόνια ήταν τυχεροί, «εκτέθηκαν, όμως, σε κίνδυνο απώλειας της ζωής τους διότι κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, και με δόλο τούς προέτρεπαν να το χρησιμοποιήσουν».

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Τελικά είναι πιο υγιεινά τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως;

Ο απόλυτος λιποδιαλύτης που πρέπει να ενταχθεί στην διατροφή σου οπωσδήποτε

Αθηναϊκή Ιστορία: Η γειτονιά του Μετς

Αφήστε ένα σχόλιο