AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Σε 3 εβδομάδες η πρόταση για την «ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία»! Η Ελλάδα έχει κάνει κάτι ή απλά θα αγοράζουμε

[ad_1]

Σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να παρουσιαστεί η πρόταση για νέα αμυντική βιομηχανική στρατηγική της ΕΕ ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κροο, την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια και Μελόνι και τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Επίσης, σημείωσε ότι σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας, η Κομισιόν θα υποβάλλει το διαπραγματευτικό πλαίσιο στα μέσα Μαρτίου.

Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρθηκε σε διμερείς συμφωνίες που υπέγραψε η Ουκρανία με την Ιταλία και τον Καναδά υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχουν. Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε ότι στηρίζει τις διαπραγματεύσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας.

Το ερώτημα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη απλούστατο: έχει κάνει κάτι, οτιδήποτε για την ελληνική αμυντική βιομηχανία; Φρόντισε να έχει λόγο για τη διαμόρφωση αυτής της πρότασης; Έκανε κάποιες κινήσεις για να εκμεταλλευθεί έστω τα ελάχιστα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία;

Η τελευταία τοποθέτηση Μητσοτάκη για το θέμα δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας! Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη παρέμβαση του ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε …παραπονεθεί για τον «κατακερματισμό της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας» που όπως είπε έχει ως αποτέλεσμα όταν θέλουμε να αγοράσουμε ένα οπλικό σύστημα να μας έρχονται πολλές προτάσεις!!!

Με τέτοια προσέγγιση στο θέμα τι να περιμένουμε;

[ad_2]

Source link

Related posts

Υεμένη: Πλοίο έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά της Μόχα

Το παιχνίδι των ενεργειακών λεωφόρων περνά από τον άξονα Ελλάδας – Αιγύπτου

aitoloakarnanianews

Το Ισραήλ εξετάζει κι άλλες λύσεις εκτός της χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα

Αφήστε ένα σχόλιο