AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Σκληρές εικόνες στο νοσοκομείο της Γάζας που βομβαρδίστηκε – «Οι γιατροί κάνουν χειρουργεία στο έδαφος και τους διαδρόμους χωρίς αναισθησία»

[ad_1]

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά

«Απερίγραπτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

«Οι γιατροί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στο έδαφος και στους διαδρόμους και ορισμένες από αυτές έγιναν χωρίς αναισθησία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δρ Άσραφ Αλ Κούντρα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν για επεμβάσεις και οι ιατρικές ομάδες προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους στην εντατική».

Πρόσθεσε ότι πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και γυναίκες που «έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά τους», συμπληρώνοντας ότι πολλά από τα τραύματα που έχουν υποστεί «ξεπερνούν τις δυνατότητες των ιατρικών μας ομάδων».

🇵🇸🇮🇱 #BREAKING: The Director of The Al-Ahli National Baptist Hospital in Gaza Delivers A Speech Surrounded By Dead Bodies.

“The IDF told us, ‘we warned you yesterday with two bombs.

So why have you not evacuated the hospital until this moment?” pic.twitter.com/yaLGVNmHjR

— Censored Men (@CensoredMen) October 17, 2023

 

 

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το Associated Press.

Την ίδια ώρα, γιατρός κάνει λόγο για απόλυτη καταστροφή στον τόπο της επίθεσης. Το BBC κατάφερε να μιλήσει ανώνυμα με έναν γιατρό που εργαζόταν στο νοσοκομείο της Γάζας όταν έγινε η έκρηξη.

Όπως είπε στην εκπομπή Newshour του BBC World Service, υπήρχε πλήρης καταστροφή στον τόπο της επίθεσης – όπου περίπου 4.000 εκτοπισμένοι αναζητούσαν καταφύγιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι νεκροί μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, το οποίο χρηματοδοτείται πλήρως από την Αγγλικανική Εκκλησία.

WARNING: GRAPHIC CONTENT
A blast at a Gaza hospital killed hundreds in the bloodiest event in Gaza since the war between Israel and Hamas began. Gaza authorities blamed an Israeli strike, while Israel blamed a failed Palestinian militant rocket launch https://t.co/myfeKujIge pic.twitter.com/JGlcakn5PD

— Reuters (@Reuters) October 18, 2023

 

 

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι ήταν πίσω από την έκρηξη, λέγοντας ότι ήταν μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια μαχητική ομάδα με έδρα τη Γάζα. Η ομάδα έχει επίσης αρνηθεί την ευθύνη.

Οι Ισραηλινοί στέλνουν νέο μήνυμα προς τους κατοίκους στη Γάζα – «Εκκενώστε προς νότο για τη δική σας προστασία»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως ανθρωπιστική βοήθεια θα είναι διαθέσιμη για τους Παλαιστινίους οι οποίοι διαφεύγουν από την Πόλη της Γάζας και κατευθύνονται προς νότο, όμως δεν έκανε αμέσως γνωστές λεπτομέρειες για το αν και το πώς η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί μέσα στο θύλακα.

«Οι IDF συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να κρατήσουν αθώους πολίτες μακριά από κινδύνους», αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα που παραπέμπει στο μήνυμα που καλεί τους πολίτες της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς νότο «για τη δική τους ασφάλεια». «Στο Al-Mawasi θα παρέχεται διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια ανάλογα με τις ανάγκες», προστίθεται στο μήνυμα.

The IDF continues in its efforts to keep innocent civilians out of harms way. https://t.co/xoqEyu5TNY

— Israel Defense Forces (@IDF) October 18, 2023

 

 

Το Ισραήλ καλεί τους αμάχους να κατευθυνθούν προς νότο, καθώς επικεντρώνει σε επιδρομές στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο μιας αντεπίθεσης εναντίον της Χαμάς που μπορεί να κλιμακωθεί σε χερσαία εισβολή.

Σε μια νέα οδηγία για την εκκένωση της περιοχής, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κάλεσαν και πάλι τους κατοίκους της Πόλης της Γάζας να φύγουν, λέγοντας πως υπάρχει μια «ανθρωπιστική ζώνη» με διαθέσιμη βοήθεια στο Αλ-Μαουάσι, 28 χιλιόμετρα προς νότο κατά μήκος της ακτής.

Ερωτηθείς από το Ρόιτερς αν επιτράπηκε να εισέλθει βοήθεια στη Γάζα -και αν ναι, πού και πότε- ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει άμεσα.

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Υπό έκδοση απόφαση για χρέη συνεταιρισμών, νόμος για κόκκινα δάνεια

Μη δεδομένη η ευημερία

Τέλος 200 ευρώ και σύμβαση για άδεια διαμονής εργατών γης

Αφήστε ένα σχόλιο