AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Σκύλος στην οικογένεια – Ποιον αγαπάει περισσότερο; – Επική διαμάχη

[ad_1]

ΣΚΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Σκύλος στην οικογένεια: Ας μην κρυβόμαστε… Όλοι το έχουμε βάλει να διαλέξει, με κάθε κόστος! Τη μαμά ή τον μπαμπά;

Αδέρφια μαλλιοτραβήχτηκαν για μια έξτρα αγκαλίτσα και σε ποιου κρεβάτι θα κοιμηθεί το βράδυ το λατρεμένο σκυλάκι της οικογένειας!

Οι σκύλοι είναι γνωστοί για την ακλόνητη πίστη και αγάπη τους προς τους ανθρώπους. Ενώ μπορεί να λατρεύουν όλα τα μέλη της οικογένειας τους, δεν είναι ασυνήθιστο να έχουν ένα αγαπημένο πρόσωπο μέσα στο σπίτι.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς οι σκύλοι επιλέγουν το αγαπημένο τους πρόσωπο σε μια οικογένεια και ποιοι παράγοντες συμβάλλουν σε αυτή τη μοναδική σύνδεση σκύλου-ανθρώπου.

Σκύλος στην οικογένεια – Ποιον αγαπάει περισσότερο; – Επική διαμάχη

Δέσιμο και πρώτη κοινωνικοποίηση

Οι σκύλοι, όπως και οι άνθρωποι, δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μέσω της κοινωνικοποίησης και των πρώτων εμπειριών. Τα κουτάβια, ειδικότερα, τείνουν να δημιουργούν έναν ιδιαίτερο δεσμό με το άτομο που τα φροντίζει κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων και μηνών της ζωής τους. Το άτομο που ταΐζει, αγκαλιάζει και παίζει με το κουτάβι κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου γίνεται συχνά το αντικείμενο αγάπης του σκύλου.

Αυτός που προσφέρει φαγητό και φροντίδα

Δεν είναι μυστικό ότι οι σκύλοι αγαπούν το φαγητό τους και το άτομο που τους ταΐζει τακτικά μπορεί να γίνει ο αγαπημένος τους μέσω της σύνδεσης.

Τα σκυλιά έχουν έντονη όσφρηση και μπορούν γρήγορα να συνδέσουν τη μυρωδιά του βασικού προσώπου που τα φροντίζει με την ευχάριστη εμπειρία του γεύματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ του σκύλου και του ατόμου που είναι υπεύθυνο για τη σίτισή τους.

Κοινές εμπειρίες και δραστηριότητες

Οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα κοινωνικά ζώα και ευδοκιμούν με τη συντροφικότητα και τις κοινές εμπειρίες. Δραστηριότητες όπως το να παίζετε φέσι, να πηγαίνετε βόλτες ή ακόμα και να αγκαλιάζεστε στον καναπέ παρέχουν ευκαιρίες για δεσμούς.

Το άτομο που ασχολείται πιο συχνά με αυτές τις δραστηριότητες με τον σκύλο είναι πιθανό να γίνει ο αγαπημένος του σύντροφος.

Σκύλος στην οικογένεια – Ποιον αγαπάει περισσότερο; – Επική διαμάχη

Ενσυναίσθηση και συναισθηματική σύνδεση

Οι σκύλοι είναι απίστευτα οξυδερκείς όταν πρόκειται για τα ανθρώπινα συναισθήματα. Μπορούν να αισθανθούν πότε κάποιος είναι χαρούμενος, λυπημένος ή αγχωμένος.

Οι σκύλοι συχνά έλκονται από το άτομο που παρέχει συναισθηματική παρηγοριά και υποστήριξη. Αν ένας σκύλος νιώθει μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με κάποιον, είναι πιο πιθανό να επιλέξει αυτό το άτομο ως το αγαπημένο του.

Θετική ενίσχυση

Η θετική ενίσχυση παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς οι σκύλοι επιλέγουν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Όταν ένας σκύλος λαμβάνει έπαινο, λιχουδιές και στοργή από ένα συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας, είναι πιο πρόθυμος να αναζητήσει την παρέα αυτού του ατόμου.

Η συνέπεια στη θετική ενίσχυση ενισχύει το δεσμό μεταξύ του σκύλου και του αγαπημένου του ανθρώπου.

Η προσωπικότητα του σκύλου

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη την ιδιοσυγκρασία του σκύλου όταν προσπαθείτε να κατανοήσετε τις προτιμήσεις του.

Ορισμένοι σκύλοι είναι από τη φύση τους πιο στοργικοί και προσκολλημένοι, ενώ άλλοι μπορεί να είναι πιο ανεξάρτητοι. Η προσωπικότητα και οι ανάγκες του σκύλου μπορούν να επηρεάσουν με ποιον θα συνδεθεί πιο έντονα.

Χρόνος που περνάτε μαζί

Με απλά λόγια, όσο περισσότερο χρόνο περνάει ένας σκύλος με ένα συγκεκριμένο άτομο, τόσο ισχυρότερος θα είναι ο δεσμός τους.

Οι σκύλοι απολαμβάνουν τη ρουτίνα και τη συντροφικότητα, και το άτομο που παρέχει με συνέπεια αυτά τα στοιχεία θα γίνει το αγαπημένο τους.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ελέφαντας σκότωσε τουρίστρια σε σαφάρι στη Ζάμπια

Είμαι ποδοσφαιριστής. Πως πρέπει να τρέφομαι;

Τρόπος σημαντικής βελτίωσης του κύκλου ύπνου – αφύπνισης

Αφήστε ένα σχόλιο