AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Συνταγες

Σοκολατόπιτα ζουμερή και υγρή σαν σουφλέ με 4 υλικά | Συνταγές

[ad_1]

Μια λαχταριστή, ζουμερή και υγρή σοκολατόπιτα σαν σουφλέ με 4 μόνο υλικά. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας; Μια απλή εύκολη συνταγή για ένα εξαιρετικό γλύκισμα που σίγουρα θα λατρέψετε όλοι εσείς οι λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο. Προτείνουμε να την σερβίρετε με παγωτό και λίγο σιρόπι σοκολάτας και απογειώστε τη γεύση της!

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κύβους
  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • παγωτό και σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 170 βαθμούς. Στρώνετε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα στον πάτο ενός ταψιού 24 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε ένα κατσαρόλι ρίχνετε το βούτυρο και τη σοκολάτα και τα λιώνετε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς για να μην καούν. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αποσύρετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη  μέχρι να διογκωθούν καλά, ασπρίσουν ώστε να έχετε μια λευκή και πολύ αφράτη κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών στο μπολ με το μείγμα σοκολάτας και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε. Μπορείτε να σερβίρετε τη σοκολατόπιτα και ζεστή τοποθετώντας σε κάθε κομμάτι μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτας προαιρετικά. 

Tips: Μην ψήσετε παραπάνω την σοκολατόπιτα γιατί δεν θα βγει τόσο υγρή στο κέντρο. 

Μια συνταγή από το περιοδικό “Ζάχαρη και Αλεύρι” από εδώ

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σοκολατόπιτα ζουμερή και υγρή σαν σουφλέ με 4 υλικά

 


[ad_2]

Source link

Related posts

Η ιστορία για το παστίτσιο της γιαγιάς

Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο

Λαχανοντολμάδες με υπέροχη κρέμα λεμονιού | Συνταγές

Αφήστε ένα σχόλιο