AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Σταματήστε τα παιχνίδια με τα Δικαστήρια στην Αιτωλοκαρνανία


Τον Απρίλιο του 2023 ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε  την Αιτωλοκαρνανία και υποσχέθηκε  έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αναπτύξουν την περιοχή. Ειδικά για το Μεσολόγγι, ανέφερε, ότι στόχος είναι να μετατραπεί σε  έναν τόπο φιλόξενο, όχι μόνο στις γιορτές της Εξόδου αλλά  12 μήνες τον χρόνο.

Αυτά προεκλογικά. Διότι,  από χθες το βράδυ, και παρά  τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δηλώσεις, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι με σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης καταργείται το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου καθώς και τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Ναυπάκτου, Βάλτου και Βόνιτσας.

Είναι προφανές ότι αν ισχύσει αυτό, πέραν των προφανών δυσχερειών στην απονομή της δικαιοσύνης και της ταλαιπωρίας των κατοίκων, προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στη μακρά αλυσίδα της διαρκούς  υποβάθμισης όλων των περιοχών της Αιτωλοκαρνανίας τα τελευταία χρόνια. Ειδικά όμως για το Μεσολόγγι θα αποτελέσει τη χαριστική βολή. Ως πότε άραγε η Πολιτεία θα απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο την Ιερή Πόλη του Έθνους, την πόλη –  παγκόσμιο σύμβολο της ελευθερίας;

Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Δεν χωρούν  κομματικές παρωπίδες ή προσωπικές διαδρομές. Όλοι οι συλλογικοί φορείς  της περιοχής, ο νομικός κόσμος,  αλλά και όλοι όσοι έχουμε  δημόσιο λόγο οφείλουμε να πάρουμε  ξεκάθαρη θέση:

Λέμε όχι στη διαρκή υποβάθμιση του Νομού μας.

Απαιτούμε τη διατήρηση του Δικαστικού Χάρτη  ως έχει.

Απαιτούμε την αυτοτελή  διατήρηση του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και όλων των Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων της Αιτωλοκαρνανίας.

Related posts

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά;

aitoloakarnanianews

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου για το άγριο επεισόδιο-Ζητούν μέτρα

aitoloakarnanianews

Ο λόγος που μπορεί να πονάει το στομάχι όταν τρώτε μπανάνες

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο